6. března 2023 • 15:15

Zemřel legendární hráč Sparty (†87), získal dva tituly i stříbro z OH

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový univerzál Josef Vojta zemřel ve věku 87 let. Na svém webu to uvedla pražská Sparta, s níž mimo jiné vyhrál dva tituly. S československou reprezentací získal Vojta bronz na premiérovém mistrovství Evropy v roce 1960 a o čtyři roky později byl členem stříbrného výběru na olympijských hrách v Tokiu.



Vojta působil ve Spartě v letech 1959 až 1967 a v 351 utkáních za ni vstřelil 77 branek. V roce 1964 s letenským klubem ovládl také Středoevropský a Československý pohár. Zvládl zastat všechny posty od obrany až po útok, proslavil se i svou tvrdostí.

Bývalý fotbalista hrál také v letech 1956 až 1958 za Zbrojovku. Pomohl jí k návratu do nejvyšší soutěže, v ní následně odehrál dvaadvacet zápasů.

Na medailovém olympijském úspěchu v Tokiu se podílel třemi góly. Trefil se i ve finále, jenže míč nechtěně poslal do vlastní branky. „Ani jeden ze spoluhráčů mi to nevytknul. Byli jsme výborná parta,“ vzpomínal Vojta. Za reprezentační A-tým naskočil do sedmi zápasů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud