14. dubna 2008 • 00:00

Sparťanský gól byl prý regulérní

Autor:
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Jan Jílek nejspíš uznal branku sparťanského záložníka Daniela Koláře v nedělním utkání fotbalové ligy v Kladně správně. Alespoň to tvrdí šéf svazové pravidlové komise Jiří Kureš.



Rozhodčí Jan Jílek nejspíš uznal branku sparťanského záložníka Daniela Koláře v nedělním utkání fotbalové ligy v Kladně správně. ČTK to dnes řekl šéf svazové pravidlové komise Jiří Kureš. Osobně prý inkriminovaný okamžik doma prozkoumal ze záznamu a dospěl k názoru, že letenský středopolař zřejmě domácího brankáře Romana Pavlíka nefauloval. Přesnější stanovisko bude moci zaujmout až po čtvrtečním zasedání komise rozhodčích a delegátů, která se bude utkáním zabývat. Hosté se z jediné branky v utkání, díky níž se udrželi v čele tabulky před pražskou Slavií, radovali 17 minut před koncem, kdy Kolář po centru z levé strany přetlačil v souboji gólmana Pavlíka. Jílek gól uznal, ovšem delegát zápasu Vlastislav Pánek považoval počínání sparťanského záložníka za nedovolené a také kvůli tomu udělil sudímu na desetibodové stupnici nízkou známku pět. Pravidlový expert se přiklonil spíše k Jílkovi. "Bohužel je vždycky problém, když se rozhodčí rozchází s delegátem. Je těžké se k tomu vyjadřovat, ale můj názor je takový, že spíš chyboval brankář Pavlík. Čekal, až mu míč spadne do koše, a ten hráč (Kolář) ho předběhl. Z mého pohledu to tedy nebyl faul," prohlásil Kureš. Celou situaci si několikrát prohlédl ze záznamu. "Doma jsem si to několikrát zpomaloval a vracel zpět. Více se k tomu budeme vyjadřovat ve čtvrtek na komisi, kde si to můžeme také rozfázovat," pokračoval šéf pravidlové komise. Upozornil, že zákroky na gólmany se posuzují stejně jako na ostatní hráče. "V pravidlech žádná ochrana brankáře není, je to jen jakýsi mýtus. Myslí si to řada fanoušků i hráčů, rozhodčí jsou k brankářům často shovívavější. Faul je to tehdy, když je gólman ve výskoku a hráč do něj třeba strčí. Ale pokud jdou oba do souboje stejně, není to faul," vysvětlil Kureš. Šéf komise rozhodčích Luděk Macela se nechtěl k celé záležitosti vyjadřovat, dokud si nepřečte zápis z utkání. Podle prvního názoru, který si udělal ještě v neděli večer z televizních záběrů, prý považoval posouzení celé akce rozhodčím stejně jako Kureš za správné.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud