14. dubna 2008 • 00:00

Matušovič dostal za vyloučení pokutu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokutou 100 tisíc korun potrestalo vedení Sparty Praha záložníka Miroslava Matušoviče za jeho nesportovní chování v závěru nedělního utkání fotbalové ligy v Kladně, po němž byl vyloučen.



Pokutou 100 tisíc korun potrestalo vedení Sparty Praha záložníka Miroslava Matušoviče za jeho nesportovní chování v závěru nedělního utkání fotbalové ligy v Kladně, po němž byl vyloučen. ČTK o tom dnes informoval mluvčí klubu Jakub Otava. Matušovič byl vyloučen v nastaveném čase po souboji s brankářem Romanem Pavlíkem. Nejprve zůstal ležet po souboji s ním poblíž půlicí čáry a po přerušení hry podle rozhodčího Jana Jílka na protihráče plivl. "V širším kontextu všech událostí na hřišti částečně chápeme, že to byla pro Míru Matušoviče složitá situace. Ale to ho jako profesionála naprosto neomlouvá," prohlásil Otava. Matušovič se k incidentu po zápase nevyjádřil, přes spoluhráče a mluvčího pouze vzkázal, že podobně se zachoval i protihráč. Dnes sebekriticky na klubovém webu přiznal, že jde o neomluvitelné chování, ale konflikt s Pavlíkem už příliš nerozebíral. "Cítil jsem křivdu, že rozhodčí nezapískal po souboji s brankářem Pavlíkem a ještě jedním protihráčem. Zůstal jsem ležet otřesený na trávníku a hra pokračovala, brankář Pavlík ke mně přiběhl a došlo mezi námi k výměně názorů, která oboustranně nebyla férová," uznal dnes Matušovič. Štve ho prý, že oslabil tým. "Oslabil jsem Spartu v nejméně vhodné době. Byla to velká chyba, které lituji a budu ji chtít co nejrychleji odčinit přímo na trávníku," okomentoval své vyloučení. Hned po udělení červené karty už prý tušil, že tím pro něj celý incident nekončí. Ve čtvrtek bude jeho prohřešek projednávat disciplinární komise, na pokutu ve Spartě byl také připraven. "Na podzim byla zavedena přísná interní pravidla pro trestání podobných disciplinárních provinění, takže jsem byl připraven přijmout tvrdý trest," prohlásil fotbalista, který byl ve Spartě vyloučen poprvé. Sparta měla už na podzim velké potíže s chováním hráčů, které vyvrcholilo v závěru utkání v Teplicích, po němž byli vyloučeni Tomáš Řepka a Martin Abraham. Oba tehdy dostali od klubu pokutu 150 tisíc korun. Dvojnásobnou sumu zaplatil za své vyloučení v podzimním derby se Slavií Pavel Horváth, který stejně jako Matušovič oplácel. Deset tisíc tehdy musel zaplatit také Martin Limberský za nevhodné diskuse s rozhodčími.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud