16. dubna 2008 • 00:00

Kováč se připravuje na návrat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dobrá zpráva pro trenéra Brücknera i české fanoušky přišla z Moskvy. Obránce Radoslav Kováč se totiž rychle zotavuje po březnové operaci ramene a už dnes se zapojil do přípravy Spartaku.



Fotbalista Radoslav Kováč se po březnové operaci natržených vazů v pravém rameni už dnes znovu zapojil do přípravy Spartaku Moskva. Uvedly to internetové stránky klubu. Podle všeho tak není ohrožen Kováčův start na mistrovství Evropy, do kterého český tým vstoupí 7. června zápasem se Švýcarskem. Kováč si v rozhovoru s ČTK pochvaloval, jak dobře pokračuje jeho rekonvalescence. "Dneska už jsem normálně trénoval s mužstvem, což mě trochu překvapilo. Trenérovi jsem sice nejprve říkal, že zůstanu ještě dva, tři dny sám a budu si zvykat na míč, ale říkal mi, že se mnou už počítá normálně do přípravy," popisoval Kováč. Ve Spartaku prý chtějí, aby příští víkend už naskočil do ligových bojů, sám Kováč je ale v otázce návratu do ostrých zápasů trochu skeptičtější. "Osobně si myslím, že bych mohl naskočit do hry od víkendu za dalších čtrnáct dní. To budou zbývat čtyři zápasy do mistrovství Evropy a během nich se stačím dostat do tempa," plánoval Kováč. Osmadvacetiletý obránce se zranil hned v prvním kole ruské ligy 16. března, když ze zápasu v Petrohradu odstoupil už ve třetí minutě. Kováč se vzápětí podrobil operaci v Praze, kde pak v dalších týdnech také rehabilitoval a až na začátku tohoto týdne se vrátil zpět do ruské metropole. Hned se připojil ke spoluhráčům a těší jej, že ho operované rameno nijak nelimituje. "Normálně jsem do přípravy vletěl po hlavě, dělal jsem všechno, žádné šetření. Střílel jsem, zahrál jsem si i na dvě. Takže teď cítím, že je ruka taková unavená, ale drží to dobře," radoval se Kováč, který v posledních dvou týdnech v Praze už pracoval na dohánění fyzické kondice. "Chodil jsem běhat na pás, posiloval. Samozřejmě chvíli potrvá, než doženu herní kondici, ale v zimě jsem skoro tři měsíce dřel, takže se do toho dostanu rychle," doufal Kováč. Kováčovo rychlé uzdravování je dobrou zprávou pro českého kouče Karla Brücknera, kterému dělal starosti zdravotní stav některých opor ze základní sestavy. Teď se ale do hry už vrátil brankář Petr Čech po zranění kotníku a operaci tržné rány v obličeji, v dohledné době by mohl naskočit do hry i Kováč. Mimo hru dál zůstávají kapitán a klíčový záložník Tomáš Rosický s poraněnou podkolenní šlachou a Marek Jankulovski kvůli problémům s kolenem.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud