21. dubna 2008 • 00:00

Bude si Levý balit kufry?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň vstoupila do jarní sezony výhrou nad Brnem, ale série devíti utkání bez výhry uvrhla klub do krize. Takže vedení musí situaci řešit: mluví se o pádu Levého, ale také o vyřazení několika hráčů.



Ve fotbalovém klubu Viktoria Plzeň je navzdory postavení ve středu ligové tabulky pořádně rušno. Po sérii neúspěšných zápasů dnes vedení klubu jednalo, jak bude řešit současnou situaci, kvůli které se mužstvo v tabulce propadá. Jedním z řešení je údajně i odvolání trenéra Stanislava Levého, další možností pak vyhazov pro některé hráče. Podle majitele klubu Miroslava Kříže klub oznámí rozhodnutí v úterý dopoledne; Kříž zároveň odmítl potvrdit informaci serveru iDnes.cz, že o odchodu Levého již bylo rozhodnuto. Podle Kříže se činovníci totiž zatím definitivně nerozhodli, jakým způsobem nynější krizi vyřeší. "O současné situaci jednáme, určitá jednání už proběhla. Zvažujeme všechny varianty, ale definitivní rozhodnutí padne až v úterý dopoledne a pak ho oznámíme také veřejnosti," řekl ČTK Kříž, podle nějž si vedení klubu dopoledne teprve sedne s realizačním týmem a bude nastalou situaci řešit. Plzeňští fotbalisté vstoupili do jarní sezony oslabeni o řadu klíčových opor, které klub prodal. Přesto zahájili jaro úspěšně a po výhře 2:0 nad Brnem se zdálo, že noví fotbalisté dokážou klíčové hráče doplnit. Následovala ovšem série devíti utkání bez výhry a propad na 10. místo v prvoligové tabulce. V zákulisí se mezitím začalo hovořit o nesouladu mezi funkcionáři a trenérem Levým, který prý v létě ve Štruncových sadech skončí, přestože zde má smlouvu i na další období. Jenže současná krize asi celý běh událostí urychlila: mluví se nejen o pádu Levého, ale také o vyřazení několika hráčů základního kádru. Ještě před několika dny se spekulovalo, že by Levého měl v létě nahradit Jaroslav Šilhavý, dosavadní kladenský kouč. Jenže toho podle všeho v posledních dnech lanaří také České Budějovice, kde hodlá po sezoně skončit František Straka. V Plzni prý ale mají údajně připravenu alespoň náhradní variantu pro zbytek sezony. Mužstvo by mohl podle informací ze zákulisí plzeňského klubu vést ve čtyřech nejbližších kolech devětatřicetiletý Karel Krejčí, dosavadní kouč plzeňského dorostu.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud