25. června 2008 • 16:37

Feninova rvačka má následky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro útočníka fotbalové reprezentace Martina Fenina má jeho rvačka u jednoho z pražských barů v noci z pondělí na úterý negativní ohlas také mezi jeho reklamními partnery.



Jednadvacetiletý útočník se měl dnes společně se spoluhráčem z národního týmu Liborem Sionkem představit na akci firmy Gillette, ale její vedení z ní hráče bundesligového Frankfurtu na poslední chvíli odvolalo poté, co se v médiích v úterý večer a dnes objevily podrobnosti o Feninově výstřelku.

Feninova manažerská agentura však věří, že v dlouhodobém horizontu by pondělní extempore pro talentovaného útočníka nemělo mít při jeho reklamních aktivitách vážný dopad.

Vicemistr světa do 20 let z loňského roku údajně popíjel se svými parťáky Milanem Barošem, Tomášem Ujfalušim a Radoslavem Kováčem, v úterý nad ránem se pak s posledně jmenovaným na ulici zapojil do bitky.

"Ano, nevzít Martina na dnešní reklamní akci bylo z popudu našeho klienta. Zvážili, že by to v tuto chvíli asi nebylo úplně vhodné," řekl novinářům David Trávníček ze společnosti Sport Invest, která Fenina manažersky zastupuje.

Firma Gillette dnes Fenina chtěla na pražském Staroměstském náměstí využít při předávání 752 míčů, které připadly dětem z dětských domovů a malým talentům z 13 prvoligových klubů.

Nakonec na všechno zůstal sám Sionko. Fenin se dopoledne dozvěděl o tom, že na reklamní akci chodit nemá. V zákulisí se spekuluje o tom, že mohl přijít o sumu dosahující až 100 tisíc korun.

"Nemyslím si, že by nás kauza Fenina mohla nějak poškodit. Dnes navíc šlo o jednorázovou akci a je zbytečné předpovídat, jestli by to mohlo mít dopad na případnou další spolupráci. Počkáme, až se všechno vyjasní, teď je kolem toho hodně spekulací. On (Fenin) má teď přece jen svých starostí dost," řekl Ivan Krejčí z Gillette.

Trávníček se domnívá, že Fenina jeho noční eskapády v očích jeho sponzorů a potenciálních reklamních partnerů nepoznamenají. "To, co se stalo, by si reprezentant samozřejmě dovolit neměl, pro jeho image to není dobré.

Ale zásadní význam by to snad mít nemělo. Třeba Martinův další partner Pepsi zatím na ten případ nereagoval," uvedl Trávníček s tím, že Fenin ještě dostane v dohledné době důrazné "kázání" od svých manažerů.

Na hráčovo vyjádření byli dnes odpoledne zvědaví i zástupci médií, ale žádné reakce z Feninových úst se nedočkali. Talentovaný útočník se sice zúčastnil online rozhovoru na www.sportovninoviny.cz, kde ale víceméně jen zopakoval své prohlášení z úterka.

"Potyčku nepopírám, vše skončilo bez vážných následků. Mrzí mě, že k tomu došlo. Myslím si, že kamaráda by se zastal každý," uvedl při chatování s fanoušky Fenin, který popřel, že při bitce do své "oběti" kopal. "O kopání do ležícího člověka nic nevím," dodal Fenin.

Na vysvětlení celé události jsou ale každopádně zvědaví šéfové Frankfurtu, kde Fenin od ledna působí. Předseda klubového představenstva Heribert Bruchhagen si prý mladého Čecha zavolá "na kobereček" hned po jeho návratu z dovolené.

"Budu chtít slyšet, vyžádám si od něj vysvětlení. Momentálně nás to příliš nevzrušuje, i když nás ty zprávy samozřejmě nepotěšily," citovala Bruchhagena agentura SID.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud