1. července 2008 • 09:33

Barton se přiznal k napadení

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbalista Joey Barton se přiznal k napadení svého bývalého spoluhráče z Manchesteru City Ousmaneho Daba.



Vinu v rok starém prohřešku nejprve popíral, podle prohlášení manchesterské policie však v pondělí celou situaci popsal. O jeho trestu by měl dnes rozhodnout soud.

Po jednom z tréninků se oba fotbalisté dohadovali při odchodu ze hřiště o jednom z nešetrných zákroků. "Oběť odcházela pryč, ale Barton přiběhl za ní a udeřil ji pěstí do hlavy. Dabo upadl do bezvědomí, ale Barton pokračoval v úderech i na zemi," uvedli policisté.

Pětadvacetiletý fotbalista, jenž si jednou zahrál za národní tým, má za sebou bohatou sbírku podobných prohřešků. Nyní si odpykává půlroční trest ve vězení poté, co byl na konci loňského roku zatčen spolu se svým devatenáctiletým bratrem Andrewem a sedmadvacetiletou ženou v centru rodného Liverpoolu. S přáteli byl účastníkem dvou incidentů v restauraci McDonald's, při nichž napadl jednoho muže a šestnáctiletého chlapce.

V minulosti také kontroverzní fotbalista popálil na vánočním večírku cigaretou spoluhráče, což ho stálo šestitýdenní plat v celkové výši 60.000 liber. Manchester City ho navíc poslal domů z turné v Thajsku, kde se popral s patnáctiletým fanouškem Evertonu, a udělil mu pokutu 120.000 liber. Předloni v říjnu Barton vystrčil na příznivce stejného klubu holou zadnici a dostal pokutu 2000 liber.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud