5. července 2008 • 14:30

Kozák do Lazia Řím

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Devatenáctiletý opavský útočník Libor Kozák podepsal v pátek pětiletou smlouvu s italským klubem Lazio Řím.



Opavský fotbalista Libor Kozák přestupuje do Lazia Řím. Devatenáctiletý útočník druholigového týmu a člen české reprezentační devatenáctky dnes s vedením italského celku podepsal pětiletou smlouvu.

Kozák se tak stal novým spoluhráčem reprezentačního stopera Davida Rozehnala. Za opavského odchovance, který v minulé sezoně v barvách Slezského FC ve druhé lize nastřílel jedenáct branek, Lazio podle neoficiálních informací zaplatí částku zhruba kolem 1,2 milionu eur.

O Kozáka se ucházelo více klubů: v české lize o něj usilovala především Olomouc, ale zájem měla třeba i Ostrava. "Je pravda, že nabídek jsme měli více.

Jak z české ligy, tak ze zahraničí. Ale myslím, že jsme se rozhodli pro správný i slavný klub, ve kterém Libor může sportovně růst," uvedl pro ČTK generální manažer Slezského FC Pavel Hadamczik.

Nová posila se k Laziu připojí až po evropském šampionátu hráčů do 19 let, který se v České republice hraje ve druhé polovině července. Římský klub si však Kozáka pro jistotu smluvně zavázal už před jeho startem.

"Víkend bude Libor ještě v Opavě, ale v pondělí už odjíždí na reprezentační soustředění. Dneska se s ním oficiálně chceme před našimi fanoušky rozloučit během přípravného utkání s Karvinou," podotkl Hadamczik.

Pro Opavu je to největší přestup v historii. Klub prodal přímo do zahraničního velkoklubu vlastního odchovance bez jediného startu v nejvyšší soutěži. Do prvního mužstva se Kozák podíval teprve vloni na jaře, ale hned ve své premiéře skóroval a díky svým střeleckým vlohám hned získal pevné místo v základní sestavě. Během necelých dvou sezon ve druhé nejvyšší soutěži nastřílel osmnáct gólů.

V dvanáctém týmu uplynulé sezony Serie A čeká Kozáka velká výzva: vytlačit někoho ze sehraného útočného páru Goran Panděv - Tommaso Rocchi. Kozákovi navíc bude konkurovat i argentinský útočník Mauro Zarate, který míří na Olympijský stadion přes jarní hostování v Birminghamu z katarského klubu Al Saad.

Libor Kozák

Číslo dresu: 20
Datum narození: 30. května 1989
Místo narození: Opava
Výška: 1,93 m
Hmotnost: 82 kg
Fotbalový vzor: Jan Koller
Oblíbený fotbalový klub: Chelsea
Záliby: internet, přátelé
Oblíbené jídlo: gyros s nudlema
Oblíbené pití: Ledový čaj
Oblíbená barva: bílá
Oblíbená značka auta: Audi

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud