7. dubna 2009 • 10:27

Vinš chce být šéfem českého fotbalu!

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více fotbalu! S takovým mottem zahájil jedenáct týdnů před plánovanou volební valnou hromadou šéf Viktorie Žižkov Luděk Vinš kandidaturu na předsedu Českomoravského fotbalového svazu.



Zatím je jediným oficiálním uchazečem o nejvyšší post v české kopané, stále však zbývá dostatek času. Podle stanov stačí podat přihlášku 21 dní před konáním valné hromady.

„Já svoji kandidaturu oznamuji šedesát dní před tímto termínem. Za tu dobu chci objet kraje, kluby i okresy a představil jim svůj volební program,“ nastínil Vinš na tiskové konferenci.

Aby mohl svoji přihlášku podat, potřebuje podle svazových regulí doložit podporu dvou krajských fotbalových svazů, čtyř okresů nebo sedmi klubů.

Pokud by šéf sestupem ohrožené Viktorie Žižkov ve volbách uspěl, chce fotbal pozvednout ze současného marastu.

„Vidíte, jak ten stav nyní době vypadá. Současná doba si žádá, abychom se semkli a dostali náš fotbal tam kam patří,“ uvedl Luděk Vinš.

Svůj volební program představil jako fotbalovou jedenáctku. V její bráně má zajistit spolehlivost „profesionální svaz“, kromě „bezpečí na stadionech“ a „silné ekonomice i legislativě“ se v ní mluví i o „úspěšné reprezentaci.“

„Svoji kandidaturu bych chtěl opřít nejen o zkušenosti z fotbalu, ale i z podnikání,“ dodal Vinš.

Ivana Haška, o kterém se dlouhou dobu spekuluje jako o hlavním favoritovi svazových voleb, by sedmačtyřicetiletý podnikatel rád viděl ve funkci ředitele reprezentací.

„Začátkem letošního roku jsem za ním byl v Dubaji, kde jsem mu navrhoval naši spolupráci. Já bych měl na starosti manažerskou část, on tu sportovní. Věřím, že naše spolupráce by mohla vzniknout,“ prozradil Vinš.

Hašek by pak podle jeho modelu měl na starosti reprezentační celky od A-mužstva až po patnáctileté mladíky. „Připouštím, že by mohl vést i reprezentační áčko, ale není to podmínkou,“ doplnil zatím jediný kandidát na křeslo předsedy ČMFS.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud