6. června 2009 • 12:10

Vinš: Nechci s Ivanem Haškem válčit

Autor: šg, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud prosazoval myšlenku vzájemné spolupráce: on coby předseda, Hašek v roli reprezentačního trenéra. Nyní Luďku Vinšovi tahle představa padla. „Nebudu vést konfrontační kampaň, nechci válčit,“ vzkazuje po oznámení Haškovy kandidatury.



Vinš se zatím příliš nevyjadřuje, pouze vydává tisková prohlášení. V tom nejčerstvějším, včerejším, stálo: „Očekával jsem, že Ivan Hašek bude kandidovat, ale nadále tvrdím, že ideálním řešením by byla naše spolupráce, každý z nás umí nejlíp něco jiného,“ odkazuje na své manažerské a Haškovy trenérské schopnosti.

„V žádném případě nechci s Ivanem válčit a nebudu vést konfrontační kampaň, cítím se být alternativou. A domnívám se, že v tuto chvíli nejde ani tak o to, zda Vinš, nebo Hašek, ale mnohem víc o to, který tým – a jací lidé v něm – přijde se zajímavějším programem a přesvědčí fotbalové hnutí a delegáty.“

Právě složení Vinšova týmu je trochu nejasné. „Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli ještě nejsou uzavřené ani nominace, považuji za předčasné zveřejňovat jména těch, s nimiž bych rád spolupracoval. Počkejme s tím do příštího týdne,“ prohlásil Haškův soupeř.

O kom se mluví nejčastěji? O oporách současného výkonného výboru Jaroslavu Vackovi, Jaroslavu Starkovi, Václavu Chválovi a Františku Hrdličkovi, i když ten to popírá a hlásí názorovou spřízněnost s Haškem.

Do včerejška se hovořilo rovněž o Tomáši Truchovi, kandidátu na místopředsedu za Moravu. Ten to ovšem důrazně popřel a na jednom z internetových serverů si vymohl stažení tohoto označení. „Stojím jednoznačně za Haškem,“ vzkázal Sportu.

Po včerejšku je rovněž jasné, že o kandidatuře přestal uvažovat bývalý generální sekretář svazu Petr Fousek. Ten uvedl, že byl připraven kandidovat jen v případě odmítnutí Ivana Haška. Fousek nebude ani na kandidátce na další volené pozice.

Dá se však počítat s tím, že se vrátí do své bývalé funkce, z které byl současným výkonným výborem odvolán. To nepřímo potvrdil i Hašek.
„Mé zkušenosti, schopnosti a kontakty z tuzemského i mezinárodního fotbalu nadále zůstávají k dispozici jemu i všem zastáncům opravdových změn,“ dodal Fousek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud