11. prosince 2009 • 16:00

Smrt Kocmana (†39): Kam jel? To je záhada...

Autor: Blesk Ondřej Požár
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to skvělý chlap! Tak mluví bývalí spoluhráči o Petru Kocmanovi (†39), který tragicky zahynul ve středu před pátou ráno na D1 u Domašova. Vyměňoval kolo, smetl ho kamion! Smrt má nádech záhady: Nikdo z blízkých neví, odkud se vracel do Jinačovic u Brna, kde žil. A nechce to říct ani jeho žena!



Blesk.cz

„Byl to vynikající kamarád, vždy ochotně pomohl a nikoho neodmítl. Jeho smrt je obrovský šok!“ řekl spoluhráč Jan Maroši (45). Podobně mluví o Kocmanovi i další bývalí fotbalisté brněnského klubu Ludevít Grmela a Radim Vlasák (35).

„Nechápu, jak se to mohlo stát, je to rána pro všechny,“ říká Grmela. Ten s Kocmanem pracoval zhruba tři roky u mládeže 1. FC Brno.

„Petr v klubu skončil stejně jako já k poslednímu prosinci 2008. Jako manažer mládeže se staral o kluky od žáčků až po starší dorost. Byl pro ně jako druhý táta. Uměl je pohladit,“ prozradil Grmela.

Čtěte více:
Mrtvý Kocman (39): Doma pláče žena a dvě dcery »

„Když jsem se o jeho smrti dověděl, neudržel jsem slzy. Takovej dobrej kluk to byl,“ řekl jeho bývalý trenér Petr Uličný. „Ale to mi řekněte, co na té dálnici takhle k ránu dělal?“ podivil se. Není sám, kdo nad tím kroutil hlavou.

Co vůbec Kocmana živilo? Před 11 lety založil fi rmu, která v Brně u výstaviště provozovala hospodu. Společnost však byla v roce 2006 zrušena a bývalý fotbalista v ní zůstal jako likvidátor.

Celý letošní rok táta dvou dcer (8 a 15 let) pracoval u brněnské výtahářské fi rmy s brankářem Radimem Vlasákem. Ten s ním naposledy mluvil v pondělí ve dvě odpoledne, když šli z práce.

Čtěte více:
Fotbalista Kocman (†39) zemřel. Smetl ho kamion »

„Vyráběl součástky do výtahových strojů. Netuším ale, odkud se ve středu brzy ráno vracel,“ říká Vlasák.

Ani Kocmanova manželka nechce říct, z jakého místa její muž na cestu smrti vyjel.

„To bude pro všechny záhada,“ odbyla odměřeně dotaz Blesku, když včera zavírala vrata jejich pěkného domu v Jinačovicích u Brna. Tam rodina bydlí asi osm let.

Jeho auto, kvůli kterému zemřel:

Černý Jeep Grand Cheerokee, u něhož měnil krátce před smrtí Petr Kocman (†39) kolo, stojí před domem bývalého fotbalisty v Jinačovicích u Brna.

Někdejší záložník zastavil v odstavném pruhu dálnice D1 u Domašova směrem na Brno a chtěl po defektu vyměnit levé přední kolo. To bylo včera na stojícím voze lehce podhuštěné, jinak autu nic není. „Stál v odstavném pruhu.


451924:gallery:true:true

"To, co udělal, se může stát každému. Prostě šel pro rezervu, která mu pak vyklouzla z náruče. A na dálnici bohužel stačí udělat krok za čáru a stane se neštěstí,“ uvedl policista Bohumil Malášek.

"Poté, co Kocmana smetl kamion, narazilo vyměňované kolo do projíždějící dodávky. Kdo černé terénní auto s pohonem všech čtyř kol nakonec z místa neštěstí odvezl do Jinačovic, není jasné. Kocmanova žena to neprozradila."

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud