Pavel Janega
28. ledna 2010 • 09:10

Zeman bude nejspíš trénovat v Řecku

Autor: Pavel Janega, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

O služby kouče Zdeňka Zemana má velký zájem desátý tým řecké ligy FC Kavala, který již zkušeného trenéra kontaktoval a nabídl mu smlouvu.



Vedení Kavaly, které ve středu vyhodilo trenéra, zahájilo jednání se Zemanem teprve před pár hodinami. Ovšem smlouva pro česko-italského trenéra už je podle dostupných informací prakticky připravena.

Nezaměstnaný Zeman chce před konečným rozhodnutím nejprve řecký tým poznat. Proto si vyžádal několik DVD disků se zápasy Kavaly. Jestliže poté na nabídku kývne, podepíše kontrakt na rok a půl, tedy do léta 2011.

Zděněk ZemanFoto Pavel Mazáč SPORT


Zeman byl před pár dny spojován také s angažmá v italském Livornu. Prezident klubu Aldo Spinelli prohlásil, že se mu Zemanova hra vždycky líbila.

„Je potěšení se na ni dívat. Nyní musíme probrat, jestli tu máme pro jeho pojetí vhodné typy hráčů. Pod Zemanem je nutné tvrdě dřít a to je to, co se mi líbí,“ řekl Spinelli, jenž vyštípal z Livorna trenéra Cosmiho, protože příliš zasahoval do chodu týmu.

Dvaašedesátiletý Zeman emigroval do Itálie v roce 1968 a od roku 1975 má italské občanství. V italském fotbale vystřídal již 13 tým. Naposledy trénoval v roce 2008 Crvenou Zvezdu Bělehrad. Následně se o něm několikrát spekulovalo jako o možném trenérovi českého národního týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud