26. března 2010 • 04:00

Nejhorší minely aneb Co všechno jde zahodit

Autor: neu, ar
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonecký smolař Tomáš Pekhart rozhodně není sám, kdo netrefil prázdnou branku. V tuzemsku i ve světě se podobných selhání udála spousta. Deník Sport našel šest nejkřiklavějších případů. Není bez zajímavosti, že mezi nimi figuruje Cristiano Ronaldo.



Luis Carlos (Vitória Setúbal)
Setúbal-Leixoes 1:0 (březen 2010)

Od výkopu gólmana neuběhne ani pět vteřin, když do pokutového území Leixoes vlétne jeden z hráčů Setúbalu a adresuje přihrávku do malého vápna.

Tam se řítí Luis Carlos, balon mu přijde přesně na nohu. Domácí útočník však v utkání portugalské ligy předvádí skoro nemožné – nikým neatakovaný trefuje z metru břevno. Trenér Setúbalu je v šoku, padá k zemi, převaluje se po trávníku, chytá se za hlavu a rve si vlasy.


Adam Varadi (Baník Ostrava)
Ostrava–Bohemians Praha 1:0 (září 2009)

Stojí sám na malém vápně, brankář i všichni fotbalisté střížkovských Bohemians v nedohlednu, když k němu míří skákající míč po otočce jeho slovenského spoluhráče Róberta Zehera. Stačí, aby ho Varadi jenom poslal mezi tyče.

Adam Varadi na promočeném trávníku. Adam Varadi na promočeném trávníku.Foto ČTk


Kamkoli, brána na něj doslova zívá. Bazaly už už propukají v jásot. Jenže ouha, balon letí k nebesům. Nešťastný domácí útočník Baníku se kácí k zemi, nejraději by se zahrabal po trávník.

Tomáš Pekhart (Slavia)
Slavia–Ostrava 1:0 (březen 2009)

Běží 73. minuta utkání Slavia s Ostravou, červenobílí mohou zvýšit na 2:0. Jaroslav Černý pošle centr na malé vápno, tam číhá zcela volný Tomáš Pekhart. Jenže míč nezasáhne ideálně a ten se obloučkem snáší na brankovou čáru.

Pekhart jej chce dorazit a v pádu se snaží o hlavičku. Stačí jediné, do míče lehce trknout a bude v bráně. Jenže mladý útočník do balonu hlavou strčí tak, že jej posílá mimo. „To byl dobrej lachtan, ten Pekhart,“ smějí se fanoušci v diskuzi na webu.

Cristiano Ronaldo (Manchester United)
Sheffield United-Manchester United (listopad 2006)

Jak se říká, i mistr tesař se někdy utne. A přesně to se stalo hvězdnému Cristianu Ronaldovi při působení v Manchesteru United. A že to bylo pořádné utnutí...

Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Internet


V pohárovém duelu se Sheffieldem United stojí uvnitř malého vápna, nikde nikdo. V tom se k Portugalci dostává lehká, přízemní přihrávka od Ryana Giggs. Všichni spoluhráči už zvedají ruce nad hlavu, jenže nejdražší hráč historie posílá míč nad branku.

Jan Baránek (Opava)
Opava–Č. Budějovice 2:2 (říjen 2004)

Tohle se také vidí málokdy. Jan Baránek v ligovém zápase s Budějovicemi už dokonce s rukama nad hlavou slaví gól na 3:0. Míč, který se před ním ocitl, doráží do prázdné branky a ani v koutku duše si nepřipouští, že by to mohlo skončit jinak než brankou.

Jenže v poslední chvíli se balon zastaví na brankové čáře v kaluži vody! „Půl roku čekám na padesátý gól v lize a pak neproměním takovou šanci. Vůbec jsem tu kaluž neviděl,“ lamentuje Baránek. Co víc, soupeř se vzepjal a srovnal na konečných 2:2.

Diego Forlán (Manchester United)
Manchester United–Juventus Turín 4:1 (červenec 2003)

Šílené! V podstatě něco podobného, co se přihodilo Tomáši Pekhartovi ve středu v zápase Jablonce se Spartou. Uruguayský útočník Diego Forlán, tehdy ve službách Manchesteru United, se zesměšnil v přátelském zápase s Juventusem.

Brankáři italského celku vypadává míč, Forlán se ho zmocní a je sám před zcela volnou brankou. Jenže míč napálí vedle. „Tohle je neuvěřitelné! Kdo by mohl něco takového zahodit!“ řval vzrušením do mikrofonu komentátor zápasu. Forlán si raději strčil hlavu pod dres…

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud