22. června 2010 • 20:25

Sparta v přípravě smetla Wacker Innsbruck

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v prvním přípravném utkání na herním soustředění v Rakousku porazili Wacker Innsbruck 3:0. Dvě branky vstřelil Bony Wilfried a na třetí měl velký podíl.



Pro sparťany byl na poslední chvíli smluvený zápas v místě jejich přípravného kempu první skutečnou prověrkou, neboť ve Františkových Lázních odehráli pouze utkání proti týmům z nižších soutěží.

Proti Innsbrucku, za který nastoupil český záložník Tomáš Abrahám, poslali trenéři do hry tým zkombinovaný ze zkušených i mladých hráčů a chvíli trvalo, než se sehráli. I proto brankář Zich musel několikrát osvědčit svůj postřeh.

Po dvaceti minutách sparťanská záloha díky Matějovskému začala přehrávat stejnou řadu soupeře a přišly první dvě šance Wilfrieda. Uspěl až ve třetí poté, co ve 28. minutě tečoval dalekonosnou přízemní ránu Hohenedera.

Rakouský celek pak zcela vypadl z role - ještě před poločasem inkasoval pět žlutých karet a ani náhlé vzedmutí po přestávce nepomohlo.Spartu dál táhli Matějovský s Wilfriedem a v 64. minutě po záložníkově trestném kopu přidal s chutí hrající útočník z Pobřeží slonoviny hlavou druhý gól.

Třetí přišel po jeho akci: vyslal do šestnáctky Vacka, ten byl faulován a Jeslínek přidal z penalty třetí gól. Oslavný ryk se ozval i z dvou vuvuzel v hledišti.

Sparta Praha - Wacker Innsbruck 3:0 (1:0)

Branky: 28. a 64. Wilfried, 72. Jeslínek z pen. Rozhodčí: Krassnitzer (Rak.). Diváci: 300.

Sestava Sparty: Zich (46. Švenger) - Kušnír, Hejda, Řepka, Pamič - Hoheneder (46. Kladrubský) - Sionko (64. Zeman), Matějovský (74. Folprecht), Vacek, Jeslínek - Wilfried (76. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud