16. července 2010 • 17:16

ČMFS uspěl ve sporu proti Martinu Susovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českomoravský fotbalový svaz uspěl s odvoláním proti listopadovému verdiktu nizozemského soudu, který mu uložil nahradit bývalému brněnskému hráči Martinu Susovi škodu za nevydání mezinárodní transferkarty ve výši téměř 10 milionů korun.



Městský soud v Praze rozhodl, že svaz jednadvacetiletému obránci platit nemusí a naopak Sus musí ČMFS uhradit soudní výlohy a soudnímu exekutorovi náklady exekuce.Sus chtěl v létě 2007 odejít z Brna do Twente Enschede, ale jihomoravský klub se postavil proti a vedení svazu hráči nevydalo transferkartu, neboť měl zaregistrovanou profesionální smlouvu.

V Nizozemsku kvůli tomu nemohl rok a půl hrát a za Twente nastoupil až loni na jaře.Sus se mezitím obrátil na nizozemský soud a na podzim spor v Utrechtu vyhrál. Nové vedení ČMFS se o verdiktu nizozemského soudu dozvědělo až v polovině loňského prosince, proti usnesení se odvolalo a Městský soud v Praze mu dal nyní za pravdu.

Defenzivní univerzál Sus zatím odehrál v nejvyšší soutěži jen pět zápasů loňského podzimu, ve kterých si připsal premiérovou ligovou branku. V Brně s ním podle všeho už dále nepočítají a momentálně si hledá nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud