28. července 2010 • 18:00

Ghanská hvězda měla asi zemřít. Zabili ale bratra

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ghanský fotbalový reprezentant a bundesligová hvězda Isaac Vorsah čelí obrovské tragédii. Neznámí pachatelé otrávili jedem jeho mladšího bratra Joshuu. Poslední vyšetřování policie obráncem Hoffenheimu doslova otřáslo: podle mnoha stop chtěli útočníci zabít původně jeho. Joshua tedy zemřel místo fotbalisty asi jen omylem.



Isaac Vorsah si ještě před nedávnem připadal jako ve snu. Hrál za ghanský národní tým na mistrovství světa, bojoval o obrovský úspěch. Jen něco týden po infarktovém čtvrtfinálovém vypadnutí s Uruguayí ale přišla hrozná rána.

Vorsahovi v Africe zabili 19letého bratra Joshuu. Mladík si nějakou dobu stěžoval na bolesti v žaludku, zanedlouho svým útrapám podlehl. Vyšetřování zatím vypadá jasně: otrava jedem!

"Někdo mu něco namíchal do nápoje. Byl to záměrný a vražedný útok," řekl listu Bild trenér bundesligového Hoffenheimu Ralf Rangnick.

Svému svěřenci Isaacovi povolil zůstat ve vlasti s rodinou. A právě doma se podle afrických zdrojů 22letý ghanský obránce dozvěděl, že původně zamýšleným cílem útočníků měl být pravděpodobně on. Šokující, hrozné, nepředstavitelné.

Jak si je mohli vrazi poplést? Podle fotbalistova agenta Djura Ivaniševiče si byli oba bratři velmi podobní. Osudným se stalo, když šel Joshua 17. července místo Isaaca na mejdan ghanské reprezentace. Na něm se měl podle africké policie otrávit.

Zdrcený Vorsah pobyl v nejtěžších chvílích s rodinou, nyní se už připravuje v Evropě s Hoffenheimem na další bundesligovou sezonu. Klub se mu snaží vyjít všemožně vstříc. "Tohle je víc než jen tragédie. Šílené, prostě šílené," řekl Rangnick.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud