3. srpna 2010 • 14:08

Fotbalista (32): Dal vítězný gól. Pak dostal infarkt

Autor: Ondřej Čermák
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noční můru se všem zúčastněným změnil přátelský fotbalový zápas v Zahrádkách na Českolipsku. Na hřišti domácího Sokola tu v duelu s českolipskými dorostenci o holý život bojoval Josef Š. (32).



Fotbalistu postihl těžký infarkt myokardu, spoluhráči a doktoři ho oživovali bezmála hodinu. Dlouholetá opora zdejšího týmu a táta od rodiny v současné době leží v umělém spánku v liberecké nemocnici. Jeho stav je kritický.

„Josef dal v prvním poločasu nádherný gól z dálky a my vedli 1:0. V šedesáté minutě šel dobrovolně střídat, protože si stěžoval na bolesti na prsou. Odešel do šatny, pak se vrátil a najednou zkolaboval a upadl na zem,“ popisoval Blesku dramatické události předseda zahrádeckého klubu Anton Waxmanský.

Kolem svého bezvládného kamaráda se okamžitě seběhli všichni spoluhráči i diváci.


„Nedýchal, netlouklo mu srdce. Začali jsme s umělým dýcháním a s masáží srdce, volali jsme sanitu. Ta naštěstí přijela během několika minut, doktoři ho pak několik desítek minut oživovali,“ pokračoval Waxmanský.

Resuscitace byla naštěstí úspěšná a fotbalista byl v hlubokém bezvědomí převezen do liberecké nemocnice, kde se ihned podrobil náročné operaci srdce.

Podle informací z nemocnice je ale jeho stav bohužel kritický. Josefa Š. doktoři udržují v umělém spánku a prognózy nejsou moc příznivé.

„Je to hrozná tragédie. Zápas jsme ihned ukončili, ve čtvrtek máme od té smutné události první trénink. Vůbec se na něj netěším,“ dodal na závěr předseda klubu.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud