13. srpna 2010 • 17:13

Konec trápení? Polák prodloužil v Anderlechtu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Jan Polák bude nadále oblékat dres Anderlechtu Brusel. Dnes s belgickým celkem prodloužil smlouvu do roku 2012 a vyřešil tak spor s vedením klubu, které ho nechtělo v týmu, pokud by byl za rok volným hráčem. Anderlecht o prodloužení smlouvy informoval na svém webu.



Devětadvacetiletý záložník měl z Anderlechtu odejít již před rokem, tehdy za něj však belgický mistr požadoval vysoké odstupné, které žádný ze zájemců neakceptoval. Následně se však Polák zranil a přišel o téměř celou minulou sezonu.


Na startu této sezony se pak nedostával do nominací k zápasům, jelikož se vedení klubu nelíbilo, že mu za rok končí smlouva a mohl by tak odejít zadarmo. Proto se nahlas mluvilo o jeho odchodu. Největší zájem měl Galatasaray Istanbul, s nímž jednal Polákův manažer Pavel Paska.

Jan PolákFoto Barbora Reichová SPORT


Nakonec však Polák našel s Anderlechtem společnou řeč a o rok prodloužil smlouvu. "Budeme nyní bojovat na několika frontách, proto je důležité, že u nás zůstává hráč kvalit Jana Poláka. Jsme rádi, že se podařilo vyřešit všechny spory mezi hráčem a klubem," citoval klubový web šéfa Anderlechtu Hermana van Holsbeecka.

Vyřešená Polákova budoucnost je dobrou zprávou i pro českou reprezentaci. V posledním přípravném utkání národního týmu s Lotyšskem bylo na Polákovi vidět, že přijel nerozehraný. Pro zářijovou kvalifikaci s Litvou by tak měl být připraven lépe.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud