23. srpna 2010 • 16:21

Košičtí mlátili lidi tyčemi. Teď fandí Spartě

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta bude mít ve středečním duelu o Ligu mistrů hodně živelnou podporu. Na žilinský stadion, kde bude pražský klub dohánět ztrátu 0:2 z prvního utkání, by měla dorazit i ostrá skupina fanoušků z Košic. Příznivců, kteří se o víkendu postarali na Slovensku o prvotřídní skandál, když v ligovém zápase s Trnavou přelezli hrazení a mlátili pořadatele tyčemi.



Pro slovenský fotbal to byla pořádná ostuda. O víkendu běžela 85. minuta utkání Košice – Trnava, když jeden z domácích fanoušků frustrovaný nepříznivým výsledkem vběhnul z tribuny na hřiště. Ve stejné chvíli třicet jeho kamarádů začalo zuřivě lomcovat s bariérou dělící je od trávníku.

Jakmile si s ní poradili, běželi s tyčemi v rukách směrem k ploše. Přesně tam stál houf nebohých pořadatelů. Fanoušci byli v přesile, rychle toho zneužili. Mlátili do chlapíků v reflexních vestách hlava nehlava, až po dlouhých vteřinách se odněkud vynořili policisté.

Takhle vypadá poutač, kterým se košičtí fanoušci lákají k fandění Spartě:

Pouták košických fanoušků k zápasu se Spartou.Foto www.ultraskosice.sk

„Byl to šok, fanouškům jsme se nemohli ubránit,“ vzpomínal jeden z pořadatelů pro pluska.sk. „Ti grázlové nám pořádně namlátili. Pár jsem jich schytal do zad, jednu dokonce i do hlavy.“

Chuligáni se nastupujícím policistům snažili utéct, úplně se jim to ale nepovedlo. Před stadionem se pak pouštěli do šarvátek dokonce i s muži zákona, policie proto sedm výtržníků předvedla na stanici a obvinila z výtržnictví.

Na ty z nich, kteří ve středu večer zrovna nebudou za mřížemi, se nyní mohou těšit sparťané. Košičané se totiž rozhodli postavit se za Pražany v nastávajícím boji proti svému rivalovi z Žiliny.

Není to překvapení, Košice mají se Spartou už několikaletou družbu. Právě v těchto dnech se to pozná snadno – při vstupu na webovky www.ultraskosice.sk se jako první objeví velký pouták „Poďte podporiť kamarátov z Prahy“.

Takhle se Košičtí před dvěma roky prali s fandy Banské Bystrice:

Jestli košičtí tvrďáci v Žilině projeví stejný temperament jako před pár dny na svém hřišti, bude to ve středu drsná podívaná. Poslední slovenský mistr hlásí, že na souboj s českým protivníkem je už vyprodáno, atmosféra bude bouřlivá. Jak moc ji okoření náruživí Košičané?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud