20. října 2010 • 19:52

Kušnír se vrací. Nastupí již proti Lausanne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři a půl měsíce trvala léčba zlomeniny kotníku fotbalového obránce Ondřeje Kušníra, ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Lausanne s ním už trenér Jozef Chovanec počítá do základní sestavy.



Kušnír se zranil během letní přípravy a trenéři při jeho absenci lepili sestavu na pravé straně obrany, jak to šlo. Nějaký čas tam nastupoval Jiří Kladrubský, později se na tomto postu objevoval stále častěji Kamerunec Bondoa Adiaba.

Sparťan Kušnír se raduje vítězného gólu proti Bohemians PrahaFoto Barbora Reichová (Sport)
Nyní se zdá, že improvizace na kraji obrany končí. První zkoušku absolvoval Kušnír v posledních pěti minutách ligového duelu proti Teplicím a ve čtvrtek ho čeká ostrý test od začátku zápasu.Chovanec nemá o jeho připravenost obavy.

Reprezentační obránce už prý získal dostatek fyzické kondice i herní pohody, aby mohl nastoupit v základní sestavě.

"Jsem moc rád, že se snad konečně dočkám. Někdy to bylo těžké sledovat zápasy jen z tribuny, zvlášť když se nedařilo. Třeba v domácím duelu proti Žilině jsem doslova trpěl," přiznal fotbalista.

Podobně se prý cítil i při reprezentačních zápasech. "Absolvoval jsem přípravné zápasy, dostal jsem šanci, ale pak o ni takhle přišel. I proto se těším, až budu znovu na hřišti," řekl dnes novinářům Kušnír, který s národním týmem absolvoval květnový zájezd do Spojených států.

Zlomenina prý nebyla nijak zvlášť komplikovaná, ale léčba uspíšit nešla. "Musel jsem počkat až do úplného doléčení. I proto jsem se snažil v tréninku nohu maximálně vyzkoušet, abych měl jistotu, že je všechno v pořádku. Teď už mohu říct, že mě následky zranění nijak neomezují," tvrdí šestadvacetiletý bek.



Čtvrteční zápas podle něj bude hodně důležitý, možná klíčový pro celé účinkování Sparty v Evropské lize. "Můžeme udělat velký krok k postupu, ale nedám na slova, že jde o slabého soupeře. Vyřadili Lokomotiv Moskva, to přece něco znamená. Rozhodně nic nepodceníme, musíme hrát soustředěně jako v předchozích zápasech," uvedl Kušnír.

Ondřej Kušnír (vlevo) v běžeckém souboji s Vojtěchem Štěpánem
Ondřej Kušnír (vlevo) v běžeckém souboji s Vojtěchem Štěpánem



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud