2. listopadu 2010 • 04:00

Hitparáda: Když dá gól podavač i nafukovací míček

Autor: jon, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadávky, nasupené pohledy, nevěřícné kroucení hlavou. Na druhé straně gejzíry radosti či vítězné úšklebky. Jednoduše emoce, které přináší kontroverzní fotbalové góly. Portál iSport.cz pro vás připravil hitparádu deseti diskutabilních branek, které zůstávají zaryté v paměti fanoušků. Jaká je podle vás tou nejkontroverznější?



Nani a jeho vyplazený jazyk

O trefě záložníka Manchesteru proti Tottenhamu se mluví po celé Anglii. Nani ve vápně nafilmoval pád, na zemi chytil míč do ruky a chystal se na penaltu. Rozhodčí mu jeho hereckou etudu nezbaštil, k překvapení všech ale hru nepřerušil. Drzý Portugalec toho využil, sebral nekrytý balon a poslal ho do sítě Tottenhamu.

Šílený gól portugalce Naniho proti Tottenhamu
Video se připravuje ...


Fair play Ajaxu


Ajax vracel míč soupeři, který předtím zakopl kvůli zranění svého hráče. Jenže místo za postranní čárou balon skončil v síti! Ajax se však zachoval sportovně. Po následné rozehrávce přestal hrát a nechal svého soupeře vyrovnat. Tomu se říká fair play!




Boží ruka Maradony


Jde možná o jeden z nejslavnějších gólů historie. Hraje se čtvrtfinále mistrovství světa 1986 v Mexiku. Podsaditý Argentinec skáče do souboje s anglickým gólmanem Shiltonem. Ke všeobecnému údivu míč končí v bráně. Opakované záběry potvrdily, že Maradona si pomohl rukou. "Byla to boží ruka," vymlouval se Maradona, za což ho dodnes nenávidí celá Anglie.

Čtvrtfinále MS 1986: Argentina - Anglie 2:1
Video se připravuje ...


Když skóruje nafukovací balonek

Při prohře Liverpoolu nad Sunderlandem na začátku loňské sezony sehrál rozhodující úlohu nafukovací balonek. Střela Darrena Benta se odrazila od červeného balonu, který vylétl ze sektoru hostí, přímo za záda nešťastného Reiny. Liverpool díky tomu padl 0:1.

417036:gallery:true:true



Životní trefa Gluščeviče

Pověst ostrostřelce, se kterou do Sparty přišel, na Letné nenaplnil. Jeden gól si však fanoučšci pamatují dobře. V předkole Ligy mistrů proti Vardaru Skopje předvedl Gluščevič pořádnou kulišárnu. Srbský útočník vystřelil přes nepřipravenou zeď domácích, míč zapadl do sítě a rozhodčí gól uznal. I díky tomu pak Sparta ze třetího předkola postoupila.


Gól, který vstoupil do historie


Je to jedna z největších chvil fotbalových dějin. Anglický útočník Geoff Hurst v roce 1966 střílí ve finále mistrovství světa na německou branku, míč napaluje do břevna. Od něj balon letí kamsi dolů k brankové čáře. Byl to gól, nebo ne? Rozhodčí Dienst po poradě s pomezním branku uznává. Na základě tohoto okamžiku pak Angličané vyhrávají jak finále, tak světový šampionát.

Finále MS 1966: Anglie - Západní Německo 4:2
Video se připravuje ...



Trefuje se podavač míčů


Utkání brazilského poháru přineslo vskutku bizarní gól. Útočník klubu Santa Cruzere střílí vedle. Míče se pohotově chopí místní podavač a hodí ho do sítě. A rozhodčí? Branku uznává! Moment, který se na fotbalových stadionech opravdu nevidí často...


Proklínaná ruka Henryho

Baráž o světový šampionát mezi Irskem a Francií rozhodl gól, který neměl nikdy platit. O postupu Francie rozhodl gól Gallase, kterému předcházela evidentní ruka Henryho. "Lháři, podvodníku!" řvali na francouzskou hvězdu. Irové chtěli opakovat zápas, protesty jim však nebyly nic platné. Na šampionát nakonec jeli Francouzi...  




Gól, který vstřelil duch


Kuriózní branky jsou k vidění i v Anglii. Loni na jaře se střetl Watford s Readingem. Hostující hráč hlavičkoval jasně do břevna, rozhodčí ale ukázal k půlící čáře."Gól!" zněl verdikt jednoznačně. Domácí hráči ještě dlouho nechápali, jak mohl sudí branku uznat.



Vstupenka do finále Ligy mistrů

Píše se rok 2005. O finále Ligy mistrů se pere Chelsea s Liverpoolem. Vyrovnanou řež anglických gigantů rozhodla jediná trefa Luise Garcíi. Španělský záložník, který tehdy oblékal dres "reds", se stal hrdinou vypjatého dvojutkání. Přešel míč po jeho střele brankovou čáru? To dodnes nedokáže nikdo potvrdit...


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud