Jakub Konečný
19. listopadu 2010 • 13:00

Hřebík do Kazachstánu? Leda na dovolenou, říká

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík by mohl vést národní tým Kazachstánu. „Kupodivu na mě všude ještě úplně nezapomněli, takže sem tam nějakou nabídku dostanu,“ glosuje to s úsměvem. Nicméně zatím to nevypadá, že by se jedenašedesátiletý kouč do země ležící ve střední Asii v nejbližší době stěhoval.



Když slyší Hřebík o svém budoucím angažmá u výběru, který se momentálně nachází v žebříčku FIFA na 137. místě, pobaveně reaguje: „Kde jste to vzali? To vám řekl Topolánek?“

S bývalým českým premiérem Mirkem Topolánkem se totiž přímo v Kazachstánu potkal. „Byl jsem tam za kamarády s manželkou na dovolené,“ tvrdí Hřebík.

Jaroslav HřebíkFoto Jan Hrouda (Sport)

Po delší rozmluvě však přece jen určitý kontakt ze strany kazachstánského fotbalového svazu přiznává.

„Ale nabídku vést jejich reprezentaci jsem nedostal. Respektive ne zatím takovou, která by mě uspokojila,“ říká někdejší kouč pražských „S“ či Dynama Moskva.

Kazachstán je v kvalifikační skupině A na ME společně s Německem, Rakouskem, Tureckem, Belgií a Ázerbájdžánem. Ve čtyřech dosud odehraných zápasech nezískal ani bod a je poslední.

Hřebík naopak s výběrem do 19 let postoupil do další kvalifikační fáze evropského šampionátu a je otázkou, jak by se na jeho případný odchod dívalo vedení ČMFS.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud