10. září 2015 • 04:40

Nervózní Jágr? Ve VIP na Kladně nevydržel, běžel radit na střídačku

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konfrontaci padlých velikánů v 1. lize mezi Kladnem a Slavií zavítalo 3567 diváků. Mezi nimi se ukrýval i jeden hodně výjimečný návštěvník, útočník Floridy a majitel Rytířů Jaromír Jágr. A po zápase mohla mít slavná 68 velkou radost, jeho otec Jaromír Jágr starší oslavil narozeniny vítězstvím domácích nad pražským rivalem v nájezdech.



Jágr výhře 3:2 po nájezdech přihlížel z VIP prostor. Ale v jeden moment už to nevydržel a sešel přímo na střídačku. Dlouho tam nepobyl, jen pár minut. Sklonil se k hráčům, cosi jim namaloval. Promluvil s trenéry a vrátil se zpátky.

„Copak jsem hrál? Jděte za hráči, ne?“ pousmál se po utkání. Víc to komentovat nechtěl. „Vždyť to byl první zápas…“ Už dříve ale za jasný cíl vyhlásil pokusit se o návrat do nejvyšší soutěže.

A včerejší utkání ukázalo, že to nemusí být sci-fi. I během tréninků si 43letý útočník často bere slovo a snaží se hráčům předat něco ze svých košatých zkušeností. Přesně jako včera. „Hokej je hodně o maličkostech. Takže když můžu, rád něco poradím. Ale jinak do toho trenérům nemluvím,“ pravil nedávno.

Na zápas Kladna se Slavií dorazila i speciální návštěva - majitel Rytířů Jaromír Jágr
Na zápas Kladna se Slavií dorazila i speciální návštěva - majitel Rytířů Jaromír Jágr

Souboj týmů, které ještě nedávno hráli extraligu (Slavia sestoupila letos, Kladno loni), si nenechala ujít luxusní návštěva 3567 lidí, ještě pár minut před utkáním se táhly před pokladnou dlouhé fronty. Hlad po hokeji po létě byl velký.

Na zápase nechyběly ani klubové legendy. Kanonýr Milan Nový, pětinásobný mistr světa František Kaberle nebo někdejší kapitán Pavel Patera. Nakonec mohli všichni být po dramatu spokojení, i když Rytíři byli blízko třem bodům. Hlavně ke konci třetí třetiny soupeře přimáčkli a několikrát už se zdálo, že z tlaku vykouzlí gól. Jenže ani jednou to neklaplo.

I tak ale Rytíři brali dva body. „S tím jsme určitě moc spokojení,“ těšilo sportovního manažera Rytířů Davida Čermáka. Hráči vítězstvím obdarovali i Jaromíra Jágra staršího, dlouholetého kladenského prezidenta, jenž včera oslavil 75. narozeniny. A jeho syn? Ten výhru oslavil po svém, po utkání si šel ještě na led zatrénovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud