20. července 2018 • 18:30

Šimánek je zpátky v Motoru, ale musí zaujmout: Všichni nebudou nadšení!

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim mu bude čtyřicet, s hokejem však končit nechce. Českobudějovický odchovanec Jiří Šimánek se vrátil domů. Na místo, kde bavil fanoušky, než před pěti lety odešel do Hradce Králové, kam se téměř celé mužstvo přesunulo. Teď musí zaujmout trenéra Václava Prospala, aby místo zkušební smlouvy dostal celoroční. A třeba i přesvědčil část příznivců, kteří bývalému hradeckému kapitánovi stále nemůžou přijít na jméno.



Jiří Šimánek je zpátky v Motoru. Ta zpráva vyvolala rozporuplné reakce. Části fanouškovské obce udělala radost, příchod zkušeného útočníka uvítala. Jiná skupina vyjádřila pochybnosti, zda v téměř čtyřiceti letech může být pro mužstvo platný. A další se staví proti. Šimánek, který při přesunu extraligové licence Mountfieldu do Hradce Králové v roce 2013 zaujal roli kapitána nového týmu, jim stále leží v žaludku.

Poznat to bylo i v lednu, kdy při zápase s Karlovými Vary probíhal ceremoniál na oslavu 90 let českobudějovického hokeje. Odchovanec Šimánek se ho účastnil, v klubu sehrál deset sezon a tím splnil podmínky. Od většiny publika se mu dostalo potlesku, část fanoušků ale pískala a od cesty přidala i něco peprných výrazů.

„Já to vůbec neslyšel,“ líčí Šimánek. „Že tam byl pískot a nějaké nadávky, jsem se dozvěděl až od kamaráda z smsky.“ Situaci tak trochu odskákal za ostatní – na východ Čech se až na Aleše Kotalíka přesunul celý hráčský kádr, on však tehdy byl coby kapitán hlavní tváří mužstva: chodil na tiskové konference, objevoval se na všech fotografiích, pózoval s dresem.

„Samozřejmě hrálo roli, že jsem to byl já, kdo většinou za tým vystupoval. Přecházel jsem s ním jako kapitán, většinu rozhovorů a vyjádření jsem dával já,“ krčí rameny zkušený forvard. „Všichni nemůžou být nadšení. Jsem rád, že se tu najde část fandů, která z mého návratu radost má. Doufám, že těm lidem ukážu, že jsem platný. A ta část, kterou to netěší, ta snad změní názor,“ říká 39letý útočník.

Místo v Motoru nemá jisté – v klubu je zatím na zkoušku. „Nebude to nic jednoduchého, je těžké být v červenci v nějaké top formě. Udělám ale všechno, abych tady byl i v září,“ říká zkušený hokejista, jehož teď coby kouč vede jeho bývalý spoluhráč Václav Prospal.

„U nejlepších hráčů bývá přirozené, že pak jdou trénovat. Hráli jsme spolu, teď je ale trenér, a tak ho musím samozřejmě brát a respektovat,“ ví Šimánek, který tak zažívá Prospalovy rázné tréninkové metody. „Kdo Vencu znal jako hráče, ví, jaký byl. A takový zůstal i jako trenér, nemůže tím nikoho překvapit. Jak byl tvrdý na sebe, je tvrdý teď na svoje svěřence,“ dodává Šimánek.

Hradecký bard Jiří Šimánek (vlevo) se raduje z gólu
Hradecký bard Jiří Šimánek (vlevo) se raduje z gólu
¨

Mountfield HK - Třinec: Ihned po vhazování Šimánek vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud