8. března 2019 • 17:20

Kladno - Přerov 4:1. Rytíři slaví postup i s Jágrem, Budějovice padly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po venkovním klopýtnutí si doma užili sladké vítězství. Kladenští hokejisté porazili v 5. zápase čtvrtfinále Přerov 4:1 a postoupili do semifinále play off Chance ligy. Postupové oslavy si na ledě užil i Jaromír Jágr, který se vrátil do sestavy po dvou zápasech. Do dalšího kola postoupila i jihlavská Dukla, která přehrála Litoměřice. Další semifinálová dvojice je zatím neznámá. České Budějovice totiž po porážce 2:3 s Havířovem nevyužily první postupovou šanci. Podobně dopadl i Vsetín, který padl s Prostějovem 2:4.



Sedmačtyřicetiletý Jágr po sehrání prvních šesti duelů v soutěžní sezoně zůstal v obou duelech v Přerově v civilu jen na lavičce po boku trenérů, ale dnes se opět vrátil na pravé křídlo první formace vedle další hvězdy Rytířů a lídra produktivity play off Tomáše Plekance. V utkání ani jeden nebodovali.

Cestu za posunem mezi nejlepší čtyři Kladnu řídili nejdříve přesnými trefami obránci. V polovině úvodní části se trefil od modré čáry Kanaďan Brendon Nash a v 26. minutě zvýšil v přesilové hře Jiří Říha. Ještě ve druhé třetině sice snížil Filip Dvořák, ale v polovině závěrečné části uklidnil Rytíře ve vlastním oslabení Petr Vampola a pojistku přidal ještě Šimon Jelínek.

Vítěz základní části Jihlava vedla už po 10 vteřinách díky brance Josefa Skořepy, ale v sedmé minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Fin Markus Korkiakoski. Mezi 33. a 37. minutou získali Dukle rozhodující náskok Jan Holý a Matěj Pekr. Stadionu sice ještě vykřesal naději Martin Kadlec, ale sekundu před koncem stanovil konečný výsledek při power play Adam Zeman.

Vsetínu pokus o dovršení postupu před domácím publikem nevyšel. Prohrával od konce první třetiny po gólu Marka Račuka a v 35. minutě zvýšil náskok Jestřábů Radek Prokeš. Za tři minuty sice v přesilové hře snížil Jakub Teper, ale 26 sekund před koncem druhého dějství vrátil hostům dvoubrankové vedení Jan Starý a v úvodu třetí třetiny ještě zvýšil opět Račuk. Stav už jen zkorigoval Radim Kucharczyk.

Havířov předvedl v Českých Budějovicích skvělý vstup do utkání a díky gólům Jakuba Kotaly a Tomáše Gřeše vedl už v sedmé minutě 2:0. Ve 24. minutě sice snížil v početní výhodě Cody Bradley, ale za pět minut se opět radovali hosté díky brance Lukáše Bednáře. Po 81 sekundách třetí části sice opět udeřil Bradley, ale byla to poslední radost Motoru v zápase.

Góly

Domácí: 09:37. Nash, 25:02. J. Říha, 50:31. Vampola, 53:59. Jelínek

Hosté: 34:38. F. Dvořák

Sestavy

Domácí: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr, Plekanec (A), Melka – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

Hosté: Klimeš (Šurý) – M. Novotný, R. Černý, Pala (A), Zbořil, M. Pohl, Weinhold – T. Doležal (A), Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora (C), F. Dvořák – Goiš, Hejcman, Tomi – Gago, Moučka, Š. Kratochvíl – Davídek.

Rozhodčí

Souček, Šindel – Podrazil, Bosák

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4825 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud