Zdeněk Janda
Premium
25. března 2019 • 18:45

Plekanec, klíč Kladna pro baráž. Jeho přínos není jen o gólech, chválí Jágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačí se podívat na soupeře, když s ním prohrají buly. Na jejich výraz. Dá se z něj vyčíst vždycky to stejné: zase nás dostal! Útočník Tomáš Plekanec vstoupí v pátek do baráže jako nejproduktivnější hráč play off Chance ligy, ale sbírání bodů není zdaleka to jediné, čím pomáhá. Skvěle brání, vyhrává vhazování, perfektně čte hru. „Jsme moc rádi, že ho máme,“ říká Jaromír Jágr. V placené části článku o zkušeném útočníkovi v rozhovoru mluví i kouč Jan Kregl.



Z kabiny se ještě ozýval vítězný hlahol. Rytíři právě zdolali Jihlavu 4:2, na zápasy 4:1, a otevřeli si cestu do baráže. Když o tom Tomáš Plekanec vykládal, tradičně mluvil potichu, sotva byl slyšet. Žádné vítězoslavné burácení. 

Prostě celý on. „Emoce nikdy moc nedávám najevo,“ říkal několikrát v minulosti. I teď se to ukázalo. Při rozhovorech se až tak nerozváže. Zato na ledě byl při kladenském úspěšném tažení v play off klíčovým mužem. Vyhrál produktivitu celých vyřazovacích bojů, v deseti zápasech si připsal patnáct bodů (4+11). 

I když největší personou mužstva je Jaromír Jágr, je to právě skloubení ofenzivního i defenzivního umu od čísla 14, které je pro Kladno klíčové. I jeho úspěšnost při vhazování (téměř 63 procent). „Sebe neřeším. Nejsem tady kvůli výkonům. Koukám jenom na to, abychom se pokusili postoupit do extraligy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud