Michal Koštuřík
20. června 2023 • 20:16

Šok! Šéfa Zlína odvezla URNA. Je ve vazbě kvůli daňovým podvodům

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílená zpráva dorazila ze Zlína. Podle informací iSport.cz v úterý v šest ráno vrazili do domu Roberta Hamrly (46), jednatele a generálního manažera hokejového Zlína, policisté z URNY (Útvaru rychlého nasazení) a zatkli ho. Podnikatele, jenž vlastní společnost Hamr Marketing, obviňují z daňových úniků a umístili ho do vyšetřovací vazby. Tam může být nejdéle osmačtyřicet hodin. „Netýká se to hokeje, tedy ani nás jako města,“ reagoval pro iSport.cz primátor Jiří Korec.



Hamrlův průšvih se datuje z dob jeho dřívějšího podnikání, které po vstupu do hokeje podle svých slov pozastavil. Redakce iSport.cz se s ním snažila spojit, ale jeho telefon byl vypnutý. „Já to vím od dopoledních hodin,“ uvedl primátor Korec. O celé věci má jen základní a neoficiální informace, takže zatím nedělá závěry. „Počkáme, co se stane. Ctíme presumpci neviny,“ sdělil.

Bývalý extraligový brankář Hamrla stanul v čele prvoligových Beranů na začátku prosince a pomohl klub stabilizovat ekonomicky i sportovně. Říhův výběr nakonec dokráčel až do baráže o extraligu, v níž podlehl Kladnu 0:4 na zápasy. V další sezoně se chce znovu pokusit o návrat mezi elitu. „Každopádně je to nepříjemné, ale co s tím máme dělat,“ pokrčil rameny první muž radnice, která je hlavním donátorem organizace HC Berani.

Nový šéf Zlína Robert Hamrla vysvětlil, proč hráčům výrazně sáhl na peníze. Mluvil i o trejdech
Nový šéf Zlína Robert Hamrla vysvětlil, proč hráčům výrazně sáhl na peníze. Mluvil i o trejdech

Vstoupit do diskuse
9
Aktuální zápasy
Články odjinud