19. července 2023 • 15:32

Růžička se vrací na střídačku! Povede Ústí, které hraje třetí nejvyšší soutěž

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dřívější spekulace se potvrdily. Vladimír Růžička se stal novým trenérem Ústí nad Labem, které aktuálně působí až ve druhé lize, tedy třetí nejvyšší soutěži v Česku. Slovan o angažování úspěšného trenéra informoval na klubovém webu. „Přál bych si, aby se po sportovní i ekonomické stránce vrátil Ústecký Slovan tam, kam patří,“ uvedl 60letý kouč.



O Růžičkově příchodu do Ústí se spekulovalo už v posledních týdnech. „V průběhu dubna jsem se potkal s Vláďou Evanem, který se mě ptal na moji hokejovou budoucnost a u kávy jsme si povídali o současné situaci v ústeckém hokeji. Jako severočeského patriota mě zaujala možnost pomoci v našem regionu Ústeckému Slovanu,“ prozradil v rozhovoru na klubovém webu.

V druhé lize, kam ústecký klub loni sestoupil, bude šedesátiletý kouč působit poprvé. „Těším se. Rád pracuji s mladými hráči, i když je potřeba mít v mužstvu zkušenost. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet a jak bude nutné případně mužstvo doplnit,“ uvedl Růžička . U týmu vystřídá spoluhráče ze zlatého naganského týmu Jana Čalouna, pod jehož taktovou Slovan vypadl v březnu v osmifinále play off druhé ligy.

Růžička dovedl reprezentaci jako trenér k titulům mistra světa v letech 2005 a 2010. Dvakrát vyhrál extraligu s pražskou Slavií, pak koučoval také Chomutov, prvoligovou Kadaň, Hradec Králové a naposledy Litvínov, kde s hokejem začínal.

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud