19. června 2023 • 12:00

Našel Růžička práci? O dvě patra níž. Má vystřídat spoluhráče z Nagana

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč mistrů světa z roku 2005 a 2010 zřejmě našel nové angažmá. Vladimír Růžička by měl trénovat hokejisty Ústí nad Labem. Podle informací ústeckého Deníku má být bývalý reprezentační trenér, který nedávno oslavil jubilejní 60. narozeniny, součástí velkých změn v druholigovém klubu. Vedení Slovanu sice potvrdilo, že je v kontaktu s Růžičkou a jedná s případnými novými sponzory, ale s potvrzením trenérova angažování zatím zůstává dost zdrženlivé.



Už se nudí, chce dělat hokej. V nedávném „narozeninovém“ rozhovoru pro deník Sport Vladimír Růžička přiznal, že v šedesáti rozhodně nepřemýšlí nad odchodem do penze. Po předčasném konci v Litvínově a několikaměsíční pauze má ale opět chuť pracovat. Jen čeká na ideální nabídku. „V poslední době se to trochu řeší. Něco ve vzduchu je, ale musím se rozhodnout taky s ohledem na rodinu. Uvidíme,“ prozradil někdejší reprezentační kapitán.

Nyní se zdá, že by se Růžička měl již brzy vrátit do akce, ale (zatím) ne do extraligy. Zkušený trenér má podle informací Deníku zamířit o dvě patra níž do Ústí nad Labem, kde na střídačce vystřídá Jana Čalouna, spoluhráče z olympiády v Naganu. V klubu ze severu Čech přitom ještě před rokem nebylo vůbec jisté, zda kvůli katastrofální ekonomické situaci začne hrát druhou ligu.

Čím tedy Slovan chce nalákat kouče extraligových šampionů z let 2003 a 2008? Vedle poměrně blízké vzdálenosti od Chomutova, kde žije s rodinou, měly Růžičku zaujmout razantní změny v ústeckém hokeji. Na post nového sportovního ředitele přichází Miroslav Kanis. Dlouholetý šéf druholigové Bíliny údajně získal pro klub silné partnery a sponzory, kteří zajistí, že se rozpočet zvýší na dvacet milionů korun a mohlo by tak dojít k velkému posilování.

Co na to vedení ústeckého hokeje? Potvrdilo Kanisův příchod i fakt, že jsou zhruba dva měsíce v kontaktu s Růžičkou. Nadšení však zatím dost krotí. Příchod bývalého kouče Slavie, Chomutova či Hradce Králové v Ústí rozhodně neberou za hotovou věc.

Severočeši vnímají následující ročník jako „přechodový“. Podle jednatele Vladimíra Evana se připravují ve skromných podmínkách, což zrovna nenahrává mohutnému posilování a pokusu o rychlý návrat do Chance ligy, ze které před rokem sestoupili.

K údajným velkým změnám, které mají zahrnovat i Růžičku, se již stihl vyjádřit nový sportovní šéf Slovanu, což je momentálně jediná potvrzená novinka v klubu.

„Že bychom měli dvacet milionů na sezonu, to opravdu ne. Rozpočet je dokonce daleko nižší než na loňský ročník. Vedeme jednání a snažíme se, aby se ústecký hokej zachránil. Ani angažování pana Růžičky není na pořadu dne,“ reagoval Kanis pro iDNES.cz.

Na potvrzení dalšího působiště jednoho z nejúspěšnějších českých trenérů se tedy nadále čeká. Každopádně v dohledné době by sám mistr světa z domácího mistrovství světa 1985 chtěl mít o budoucnosti jasno. „Chtěl bych se do měsíce, do dvou někde upíchnout. Něco dělat chci a taky musím. Nechci sedět doma a koukat se na televizi,“ řekl Růžička na začátku června.   

Bez angažmá je od konce října, kdy předčasně skončil na litvínovské střídačce. Následující tři měsíce se Růžička v rodném Litvínově věnoval dorostu, od kterého ale na konci ledna také odešel.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud