28. dubna 2011 • 17:49

Poprad vstoupí do KHL, potvrdil šéf ligy

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Poprad by měl od příští sezony hrát v KHL. Ruským médiím to potvrdil šéf soutěže Alexander Medveděv. Slovenskému klubu se tak splní to, o co se snaží už dva roky.



HC Lev původně vznikl v Hradci Králové, kvůli odmítavému postoji českého hokejového svazu se přesunul do Popradu. O vstup se snažil i po přesunu na Slovensko, záměr klubu nestihl posvětit ani tamější svaz.

Nyní je podle slov šéfa KHL téměř jisté, že se klub vysněného vstupu do druhé nejlepší ligy světa dočká.



"Lev bude hrát soutěž na sto procent," prozradil ruským novinářům Medvěděv. Zároveň přiznal, že expanze do dalších zemí pro KHL nekončí. O rok později by do soutěže měl vstoupit bratislavský Slovan, ukrajinský Donbas a italský Milán.

"Ukrajinci si přejí, že držitelé jejich titulu (tím je právě Donbas) by měl vstoupit do KHL. V příští sezoně bude na zkoušku působit ve druhé nejvyšší ruské soutěži," nastínil Medveděv.

To, že Poprad v příští sezoně do KHL nastoupí, je prakticky jisté. Zástupci ligy už provedli ve městě inspekci a do Ruska se vraceli spokojeni.

"Vedení KHL bere všechny podmínky vstupu do soutěže velmi vážně, ať už jde o technické vybavení arény, marketingové záležitosti, nebo servis pro diváky. Návštěva proběhla v pohodové atmosféře," řekl mluvčí Popradu Zdeněk Šesták.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud