27. října 2012 • 17:34

Lev udělal chybu, Jandač měl ještě dostat šanci, myslí si fanoušci

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY FANOUŠKŮ | Chyba, nesmysl, velká škoda. Fanoušci Lva Praha jsou ve svých názorech na vyhazov kouče Jandače takřka jednotní. A v diskuzích padají i tvrdší výrazy. Vedení se podle nich unáhlilo, když nedalo trenérovi na zlepšení více času.



Začátek sezony vyšel hokejistům Lva Praha výtečně a v tabulce byli chvíli i nejlepším mužstvem KHL. Pak ale přišel pád a sedm porážek v řadě. Tu poslední z utkání proti CSKA Moskva už neustál trenér Josef Jandač. Vedení klubu v sobotu ráno oznámilo jeho odvolání.

Fanoušky ale ráznost manažerů Lva nepotěšila. "Myslím, že to bylo předčasné, Lev sice prohrával, ale vždycky těsně a s nejlepšími mužstvy z KHL, měli počkat aspoň ještě týden, teď se bude lámat chleba s těmi papírově slabšími," komentuje například tiskovou zprávu Lva na jeho webu Leoš Rak.

Živá diskuze se rozproudila také pod články zde na iSport.cz i na facebookovém profilu deníku Sport. Někteří fandové věří, že neúspěchy nejsou dílem trenéra, ale spíše zbytečných zásahů do kádru.

"Na ten tým nepadla nějaká deka, ten tým rozložily neustálé změny v týmu, nemůže tam být soudržnost," píše Petr Krček. Za pravdu mu dává i Ivan Kotouček: "Dokud tam nebyly hvězdy z NHL, šlapalo to. Vůbec se nedivím kmenovým hráčům, když vlastně cítí nedůvěru. Co chtít od klubu bez minulosti a budoucnost."

Lev prý navíc doplatil na zvláštní los, který mu nejdříve do cesty postavil slabé soupeře, aby pak najednou musel hrát několikrát v řadě proti těm nejlepším. "Rozjezd byl skvělý, protože hráli se slabšími týmy, teď narazili na top týmy, ale ani s nimi nepropadli a kromě Magnitogorsku hráli vyrovnané zápasy," myslí si Zdeněk Tesař.

Zdá se, že jediní, kdo se nyní radují, jsou fanoušci extraligových Budějovic. Ti totiž doufají, že se Jandač vrátí zachránit jejich trápící se tým, který trénoval už v letech 2004 - 2008. "To je super aspoň budeme mít náhradu za toho neschopnýho Němce," doufá jeden z nich v to, že Jandačův odchod ze Lva vyústí v brzké propuštění Petra Draisaitla.

Kouč Jandač měl plnou hlavu starostí
Kouč Jandač měl plnou hlavu starostí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud