Jakub Hlaváč
31. října 2012 • 11:52

Drzý Bäckström hraje s číslem 99. Odkaz na Gretzkyho brzy zahodí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Troufalost. Drzost. Nicklas Bäckström si nechal na dres Dynama Moskva našít v hokeji magickou kombinaci čísel. 9 a 9. 99. Značka, kterou proslavil Wayne Gretzky a v NHL je vyřazena ze všech sad. I Švéd teď chce dres vyměnit, jenže byrokracie KHL není nejsvižnější. Přijatelné 69 se dočká po reprezentační pauze.



Prý to tak nechtěl a celá situace je jedno velké nedorozumění. Nicklas Bäckström podepsal během výluky smlouvu s Dynamem Moskva a musel se pídit po novém číslu. Jeho „washingtonskou“ 19 nosí Denis Kokarev, obrácenou 91 český forvard Marek Kvapil.

A tak se na soupisku napsalo numero 99. Magická obchodní značka. Než si někdo stačil uvědomit, že to způsobí značný poprask, bylo pozdě. Když je v Rusku něco jednou zapsáno, změna není jen tak možná. A tak si Švéd užívá i poněkud nechtěné pozornosti.

Jeho reakci získal novinář Magnus Nyström a reprodukoval celou situaci jako jeden velký přehmat. Vyrobené jsou už dresy s číslem 69, to by měl dvorní centr Alexandra Ovečkina nosit ve chvíli, kdy ho zaregistruje vedení soutěže.

„Bravo, tohle bude mnohem lepší,“ komentoval změnu server televize zámořské NBC. Mimochodem devětadevadesátku nosí v KHL i obránce Jaroslavle Alexandr Guskov.

VIDEO: Bäckström číslo 99 dává svůj první gól v KHL

Bäcström se dočkal. Proti lotyšské Rize vstřelil svůj první gól v KHL.
Bäcström se dočkal. Proti lotyšské Rize vstřelil svůj první gól v KHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud