15. července 2013 • 11:49

Hotovo! Ruský zrádce Kovalčuk podepsal v Petrohradu na 4 roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zamával nejlepší lize světa, "roztrhal" smlouvu s New Jersey Devils a vrátil se do Ruska. A hokejová superhvězda obratem potvrdila spekulace a svůj podpis zakroutila na smlouvu s Petrohradem. Délka je podle ruského serveru khl.ru na čtyři roky, ale u třicetiletého rodáka z Tveru to asi není zase tak směrodatné... Finanční stránka zatím nebyla uvedena.



Kovalčuk se v roce 2010 dohodl na lukrativní patnáctileté smlouvě s New Jersey Devils, ale v průběhu minulého týdne oznámil, že v NHL končí. V Petrohradu bude spoluhráčem českého útočníka Romana Červenky, který do SKA zamířil v květnu po odchodu z Calgary.

Kovalčuk odehrál v NHL jedenáct sezon, v New Jersey strávil poslední čtyři. Celkem má na kontě 816 zápasů v základní části elitní zámořské ligy s bilancí 417 branek a 399 asistencí. V 32 duelech play off přidal dalších jedenáct gólů a šestnáct finálních přihrávek. V roce 2004 získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL.

Jedním z důvodů, proč se Kovalčuk rozhodl působit doma, jsou zřejmě i olympijské hry, které se v únoru uskuteční v Soči. Jednička draftu z roku 2001 startovala na předešlých třech olympijských turnajích.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud