1. listopadu 2013 • 17:29

Duel bratří Kovářů v KHL: Jan nepřekonal brankáře Jakuba v nájezdech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z duelu bratrů Kovářů v KHL vyšel úspěšněji brankář Jakub, jehož Jekatěrinburg porazil 5:4 po samostatných nájezdech Magnitogorsk s Janem Kovářem v centru elitního útoku. Bývalý útočník Plzně svého staršího bratra nepřekonal, nicméně připsal si dvě asistence.



Prohra až v nájezdech byla vzhledem k vývoji utkání ziskem pro Magnitogorsk, neboť prohrával už 0:3 a 1:4. V závěru druhé třetiny však Sergej Mozjakin po první Kovářově asistenci snížil a o vyrovnání se postaral v třetí části dvěma trefami Danis Zaripov, jenž zkompletoval hattrick. Nejlepšímu střelci KHL "nabil" Kovář na vyrovnání v 49. minutě a potvrdil pozici nejlepšího nahrávače v soutěži.

V penaltovém rozstřelu zazářil Jakub Kovář, jehož postupně nepřekonali Zaripov, Mozjakin a nakonec ani jeho bratr. Jan měl ke skórování blízko, ale po bekhendovém blafáku nedokázal zvednout puk nad Jakubův beton. Rozhodl tak nájezd domácího Fjodora Malychina z první série.

Gól útočníka Jana Bulise v prodloužení ukončil zápas Čeljabinsku na ledě Chanty Mansijsku. Traktor, letošní finalista Gagarinova poháru, díky Bulisově brance v čase 60:38 vyhrál 4:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud