9. ledna 2014 • 20:26

Desátá výhra z jedenácti! Lev venku řádí, zničil i Nižněkamsk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN DNEŠNÍCH ZÁPASŮ KHL | Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Nižněkamsku 4:1 a v Západní konferenci se na čtvrtém místě přiblížili na rozdíl jediného bodu třetímu Doněcku. Na desáté výhře venku z posledních jedenácti zápasů se podíleli trefami Petr Vrána, Martin Thörnberg, Lukáš Cingel a Jiří Sekáč. V dalším utkání Lev přivítá v pondělí doma Novokuzněck.



"Jsem spokojený. Celý tým hrál naplno celých šedesát minut. Navíc jsme dosáhli tak výborného výsledku," pochvaloval si finský trenér Lva Kari Jalonen.

Jeho tým ze série čtyř zápasů venku v novém kalendářním roce, při které se představil v Čeljabinsku, Magnitogorsku a Ufě, veze domů osm bodů.

Za Nižněkamsk nastoupil z českých krajánků jen Tomáš Netík, zatímco Petr Koukal v sestavě chyběl. "Koukal nehrál, protože se mu ozvalo staré zranění, nemůže trénovat a lékaři jeho start nedoporučili," prohlásil trenér Nižněkamsku Dmitrij Balmin.

V úvodní části ještě čtvrtý nejhorší tým soutěže držel se Lvem krok. Hosté se ubránili při Klepišově trestu, kdy měl šanci Milovzorov. Pražané v 15. minutě přišli o útočníka Ullströma, který po tvrdém zákroku na hlavu odstoupil.

Domácí odolali při vyloučení Beljakova, ale v pokračujícím tlaku otevřel skóre 35 vteřin před pauzou Vrána, který dorazil puk do branky po Ridderwallově střele.

V druhém dějství si Lev vedení rychle pojistil. Po 56 vteřinách se po rychlém kontru trefil z levého křídla Švéd Thörnberg. Ve 24. minutě opět hosté rychle přešli z vlastního obranného pásma k ohrožení Daltonovy branky.

Azevedovu střelu kanadský gólman vyrazil jen před Cingela a slovenský útočník pohodlně zakončil do odkryté branky. Dantona následně vystřídal Sundicyn.

Ve 26. minutě přišel Lev o dalšího útočníka Klepiše, jehož srazil Bělov. Do hry se Klepiš, který je nominován k sobotnímu Utkání hvězd KHL v Bratislavě, už nevrátil zřejmě kvůli zraněné pravé ruce.

V závěru druhé dvacetiminutovky mohl Neftěchimik snížit. Milovzorovovu teč za Engrenova záda ale sudí po poradě s videorozhodčím neuznali kvůli vysoké holi. Následně nevyužil šanci Stanislav Alševskij.

V závěrečném dějství se Nižněkamsk nadále snažil zkorigovat stav, ale Lev úspěšné bránil bezpečný náskok. Engren zlikvidoval střelu i dorážku Bělova i další pokusy.

V 56. minutě se radoval znovu Lev, když v přesilovce zakončil kombinaci nekrytý Sekáč. Domácí se tlačili aspoň za čestným úspěchem a po tlaku sebral Engrenovi nulu 105 vteřin před koncem při Mataiově trestu Jaroslav Alševskij.

"Začali jsme dobře, ale už poněkolikáté jsme se na konci první třetiny a ve druhé vytratili. Pak tým po důrazné domluvě začal bruslit. Celkově soupeř dobře držel puk a dařilo se mu v útoku," dodal Balmin, jehož tým nenavázal na úterní výhru nad Slovanem Bratislava 4:3 v prodloužení a připsal si pátou prohru z posledních šesti zápasů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 1. • 16:00
Neftechimik Nižnekamsk
Neftechimik Nižnekamsk
1:4
ONLINE
9. ledna
16:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 58:45. J. Alševskij

Hosté: 19:25. Vrána, 20:56. Thörnberg, 23:45. Cingel, 55:51. Sekáč

Sestavy

Domácí: Dalton (24. Sudnicin) – Bělov, Jarullin, Mamašev, Berezin, Kosmačjov, Romanov, Šulakov, Beljakov – Chochrjakov, Milovzorov, Netík – Tolpeko, Rybin, Polygalov – Taratuchin, Truňov, Belousov – Kulikov, J. Alševskij, S. Alševskij

Hosté: Engren (Lukáš) – Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Nakládal – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Klepiš, Vrána, Ridderwall – Řepík, Cingel, Pacovský – Matai

Rozhodčí

Anisimov, Bělov – Koršak, Černyšjov

Stadion

SCC Arena Petrochemist

Návštěva

4000 diváků

Kovář vychytal vítězství, Salák odešel poražen

Brankář Jakub Kovář přispěl 27 úspěšnými zákroky k vítězství hokejistů Jekatěrinburgu na ledě Podolsku 3:1. Šanci vychytat čtvrté čisté konto v sezoně překazil nejlepšímu gólmanovi Kontinentální ligy za měsíc prosinec slovenský útočník Martin Cibák, který v 49. minutě snížil na průběžných 1:2.

Poražen dnes naopak odešel další brankář českého olympijského výběru pro Soči Alexander Salák, který s Petrohradem prohrál 0:4 v Novosibirsku.

Favorizovaní hosté vyslali 33 střel, ale v síti žádná neskončila a Petrohrad prohrál čtvrté z posledních pěti utkání. Novosibirsk dal ze 24 pokusů čtyři góly. Salák inkasoval třikrát, svůj druhý gól v utkání dal Jori Lehterä sekundu před koncem do prázdné branky při power play Petrohradu.

Svůj devátý gól v sezoně dal útočník Jan Bulis, ale porážce Čeljabinsku s Dinamem Riga 2:5 nezabránil. Jan Kovář přispěl asistencí k vítězství Magnitogorsku nad CSKA Moskva 3:1 a v posledních čtyřech zápasech v novém roce nasbíral osm kanadských bodů. Jeho tým vyhrál deset z uplynulých jedenácti utkání.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Čerepovec 1:3
(za hosty Čáslava 0+1),

Vladivostok - Atlant Mytišči 2:3,

Novokuzněck - Jaroslavl 1:2,

Novosibirsk - Petrohrad 4:0,

Čeljabinsk - Dinamo Riga 2:5
(za domácí Bulis 1+0),

Magnitogorsk - CSKA Moskva 3:1
(za domácí Kovář 0+1),

Ufa - Slovan Bratislava 4:2
(za hosty Mojžíš 0+1),

Nižnij Novgorod - Barys Astana 7:2,

Viťaz Podolsk - Jekatěrinburg 1:3,

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud