7. července 2015 • 14:38

Říha: Zaskočilo mě, že Slovan nebere Kýhose, ale chce mě

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Miloš Říha už je v novém a ve svém. Ve Slovanu Bratislava, kam 56letý minulý týden ve čtvrtek oficiálně přešel. Tím de facto spustil vlnu vášnivých reakcí, neboť do týmu účastníka KHL měl původně namířeno jeho krajan Vladimír Kýhos. Ten už dokonce podepsal návrh roční smlouvy, ale pak přišel zvrat. „Celé se to událo rychle,“ přiznal trenér Říha pro server cas.sk.



Expert, který má s KHL hromadu zkušeností, podle vlastních slov obdržel nabídku Slovanu v den, kdy klub vyšel ven s informací o pokračování v ruské nadnárodní soutěži a zároveň potvrdil jeho nástup. „Nabídku jsem od Slovanu dostal ve čtvrtek a přiznám se, že mě to trochu zaskočilo. V médiích se totiž psalo, že bratislavský klub povede Vladimír Kýhos,“ pronesl Miloš Říha.

O tři roky starší kouč, jenž v minulých sezonách vedl brněnskou Kometu, netajil rozčarování, že se mu krajan připletl do cesty. „Co na to říct? Je to lidské zklamání. Měsíc a půl jsme se Slovanem jednali, bavili se, jak to budeme dělat. Ale posledních čtrnáct dnů mi už to přišlo divný. Bylo mi z jejich strany řečeno, že se pořád jedná o penězích na KHL. Ve finále to dopadlo takhle... Samozřejmě, že jsem z informací ze zákulisí věděl, že se do toho motá Říha,“ pravil Kýhos pro iSport.cz.

Slovenští novináři tato slova novému kormidelníkovi připomněli. „Vůbec jsem nevěděl, proč se s ním (s Kýhosem) Slovan nedohodl. Určitě jsem nevolal na Slovan, aby si vzali mě. Právě naopak, volali mi z klubu, že mají tiskovku a zda mohou oznámit moje jméno jako nového trenéra,“ reagoval Miloš Říha.

O jeho nástupu ke Slovanu se spekulovalo už loni v září poté, kdy na vlastní žádost odstoupil Rostislav Čada. Tehdy to nevyšlo. „Nějak jsme si tehdy nerozuměli, ale nebylo to kvůli penězům. Teď jsem rád, že začnu pracovat s týmem hned od úvodu, že nejdu do klubu během rozběhnuté sezony,“ těší nástupce Fina Matikainena.

Do Bratislavy se vrací už potřetí, v roce 2002 a 2005 se Slovanem slavil titul ve slovenské extralize. „Slovan hraje KHL a je to pro mě výzva. Navíc prostředí v Bratislavě je mi velmi dobře známé. Znám takřka všechny hráče a sledoval jsem pozorně výkony týmu v minulém ročníku,“ tvrdil.

Za asistenta bude mít Romana Stantiena, další jméno je v jednání. Za důležité Říha považuje, aby hráčům byly co nejrychleji uhrazeny dluhy z předchozí sezony. „Je potřeba mít klid na práci a nemuseli se zaobírat finančními záležitostmi.“

Slovan vstoupí do sezony KHL koncem srpna domácím utkáním s Vladivostokem, celoroční permanentka na sezení přijde zájemce v přepočtu na 7850 a 10550 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud