2. března 2016 • 14:50

Kovalčuka už nechtějí ani v Rusku! V NHL na něj musí kývnout 30 týmů

Autor: mah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský útočník IIja Kovalčuk zrovna neprožívá šťastné období. Nejlépe placený hokejista současnosti byl před více než týdnem vyřazen z kádru Petrohradu bojující v play off KHL a od té doby se připravuje individuálně. Další nepříjemnou zprávu Kovalčuk obdržel dnes dopoledne. Ruský reprezentační trenér Oleg Znarok jej nezařadil do předběžné nominace na Světový pohár v Torontu.



Podle spekulací ruských médií se zdá, že právě Kovalčukův konflikt s reprezentačním koučem je příčinou i klubových problémů vyřazeného kapitána SKA.

Jedno je jisté. Kovalčuk je přitlačen ke zdi a jeho vyjednávající možnosti jsou značně omezené! Obhájci Gagarinova poháru totiž bez „nehrajícího kapitána“ válí a po čtyřech vítězných utkáních v řadě nad Lokomotivem postoupili do semifinále play off.

Jak se navíc zdá, kabina SKA svého lídra vůbec nepostrádá. Hráči jsou očividně na straně hlavního trenéra Sergeje Zubova a jeho asistenta Vladimira Fedosova, se kterým se svérázný Kovalčuk dostal do konfliktu už v lednu při Fedosově příchodu na lavičku Petrohradu.

Jaké jsou tedy Kovalčukovy možnosti?

Jeho kapitola v Petrohradu nejspíš předčasně skončí. Zatím není moc indicií, které by nasvědčovaly tomu, že by se Zubov nad střelcem slitoval a vzal ho zpátky. Proto nejspíš Kovalčuk na konci sezony s klubem rozváže stávající smlouvu. Tu, jež mu zajišťovala 15 milionů dolarů ročně a činila z něj nejlépe placeného hokejistu planety.

Proto se nabízí jeho návrat zpět do NHL. Do soutěže, z které uprchl stylem, jako ještě nikdo před ním. New Jersey s ním v roce 2009 podepsali lukrativní smlouvu na 15 let. Tehdejší generální manažer Devils Lou Lamoriello v něm viděl tvář organizace na následující desetiletí. Jenže v průběhu čtvrtého ročníku v ďábelském dresu přišel šok. Kovalčuk ohlásil konec v NHL a utekl ke svému současnému zaměstnavateli.

Je vůbec možný jeho návrat do zámoří?

Tverský rodák rozhodně není v lehké situaci. Jeho návrat do některého z klubů NHL by muselo odsouhlasit všech třicet týmů soutěže. Tomu zámořští novináři příliš šancí nedávají. Zvláště současný generální manažer Toronta Lou Lamoriello po zkušenosti s Kovalčuken asi jen těžko bude souhlasit.

Pokud by však Kovalčuk na rok přerušil profesionální kariéru, tak by stačil pouze souhlas New Jersey. Poslední možností je návrat v dubnu 2018, kdy ruskému střelci bude 35 let a stane se volným nechráněným hráčem.

V úterý se objevily informace, že Kovalčukův agent už jedná s jedním klubem z nejlepší hokejové ligy světa. Dá se však zatím jen spekulovat s jakým.

Situace je Kovalčuka každopádně hodně nepřehledná a následující týdny rozhodnout o jeho hokejovém osudu. Nastoupí vzpurný útočník na letošním domácím mistrovství světa? Bude ještě dopsán do nominace na Světový pohár? Byl by o něj v NHL stále zájem?

Mnoho otázek kolem Kovalčuka, ale málo odpovědí!

NOMINACE NA SVĚTOVÝ POHÁR SLEDUJTE ZDE>> 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud