16. dubna 2017 • 16:46

Češi bez titulu, KHL vládne Petrohrad! Magnitogorsk padl 1:4 na zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Petrohradu získali druhý titul v KHL, když v pátém finálovém utkání zvítězili na ledě Magnitogorsku 5:3 a celkově ho zdolali 4:1 na zápasy. Domácím nepomohla ani asistence českého útočníka Jana Kováře, který s 25 body vyhrál kanadské bodování play off.



Metallurg přitom pátý finálový zápas rozehrál velmi nadějně. Ve 24. minutě přihrál Kovář Antipinovi na gól na 2:0, jenže Petrohrad za necelých jedenáct minut skóre otočil a pouhých devět sekund po zahájení třetí třetiny zvýšil na 4:2 Kovalčuk.

Domácí Kosov sice rychle snížil, ale o vyrovnání už loňský mistr usiloval marně. Minutu před koncem naopak druhý petrohradský titul pojistil střelou do prázdné branky Plotnikov.

SKA poprvé v Kontinentální lize triumfoval předloni, tehdy byl členem vítězného týmu i útočník Roman Červenka. Letos Gagarinův pohár nezískal žádný český hráč, to se naposledy stalo v roce 2010.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 14:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
3:5
ONLINE
16. dubna
14:00
SKA Petrohrad
SKA Petrohrad
Góly

Domácí: 08:49. Osala, 23:56. Antipin, 40:55. Kosov

Hosté: 27:00. N. Gusev, 29:23. Barabanov, 34:29. Dadonov, 40:09. Kovalčuk, 58:54. S. Plotnikov

Sestavy

Domácí: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Lee (A), Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Timkin, Osala, Santala – A. Sjomin, Filippi, Kosov – De. Kazionov, Kaletnik, Platonov – Železkov.

Hosté: Koskinen (Šesťorkin) – J. Jakovlev, A. Bělov, Hersley, Chafizullin, Zubarev, Zub, Rukavišnikov, Rykov – Barabanov, Koskiranta, Kovalčuk (C) – Šipačov (A), Dadonov, N. Gusev – S. Plotnikov, Prochorkin, Chochlačjov – Ketov (A), Kablukov, Děrgačjov.

Rozhodčí

Olenin, Buturlin – Šeljanin, Sivov

Stadion

Arena Metallurg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud