8. dubna 2018 • 20:04

Jistý titul pro Petrohrad? Ne! Postup do finále KHL slaví CSKA Moskva

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Petrohradu v Kontinentální lize titul neobhájí. V šestém finále Západní konference sice vedli už v páté minutě na ledě CSKA Moskva 2:0, ale nakonec prohráli 2:3 v prodloužení a sérii ztratili 2:4. Vítěznou branku vstřelil v čase 69:35 útočník Michail Grigorenko, který se v utkání trefil dvakrát.



Klub CSKA Moskva, jenž získal v bývalé sovětské lize 32 titulů, bojuje v jubilejním 10. ročníku KHL o první triumf. Ve finále se utká s Kazaní, v níž působí momentálně zraněný český útočník Jiří Sekáč. Boje o Gagarinův pohár začnou v sobotu 14. dubna v Kazani.

V souboji gigantů, v jejichž kádrech je dohromady 23 olympijských vítězů z únorových her v Pchjongčchangu (15 v Petrohradu a 8 v CSKA), začali lépe hosté. Po 93 vteřinách otevřel skóre Nikita Gusev a na 2:0 zvýšil Ilja Kovalčuk, který možná sehrál na nějakou dobu poslední duel v KHL, protože by se chtěl vrátit do NHL.

Obrat načal ve 35. minutě Nikita Nestěrov a v čase 56:23 vyrovnal Grigorenko, který se prosadil i v nastavení. CSKA otočil sérii z 1:2 na 4:2 na zápasy a zahraje si finále KHL podruhé. Před dvěma roky prohrál 3:4 na utkání s Magnitogorskem.

Góly

Domácí: 35:19. Nestěrov, 56:23. Grigorenko, 70:35. Grigorenko

Hosté: 01:33. N. Gusev, 04:09. Kovalčuk

Sestavy

Domácí: I. Sorokin (5. L. Johansson) – Kiselevič, Ožiganov, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Ar. Sergejev – Andronov, Šumakov, Šalunov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – P. Karnauchov, V. Žarkov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

Hosté: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, A. Bělov, Chafizullin, Hersley, Zub, Zubarev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk, Barabanov, N. Gusev – Koskiranta, S. Plotnikov, Širokov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov.

Rozhodčí

Ravodin, Olenin – Sivov, Šeljanin.

Stadion

Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva

Návštěva

5 216 diváků

CSKA doma prohrávalo už 0:2, ale po obratu slaví postup do finále
CSKA doma prohrávalo už 0:2, ale po obratu slaví postup do finále

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud