2. ledna 2009 • 12:40

Prusek s Rachůnkem hvězdami měsíce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Martin Prusek z Dinama Riga a obránce Karel Rachůnek z Dynama Moskva byli v Kontinentální hokejové lize vyhlášeni nejlepšími hráči na svých postech za poslední měsíc uplynulého roku.



Pruskův tým sice zahájil prosinec dvěma porážkami, ale pak vyhrál šest utkání za sebou. Bývalý vítkovický gólman má na dosud nepřerušené vítězné sérii velkou zásluhu, když hned čtyřikrát udržel čisté konto.

V soutěži neinkasoval celkem v sedmi zápasech a je v této statistice nejlepším brankářem KHL. Rachůnek byl stejně jako Prusek zvolen nejlepším hráčem posledního prosincového týdne. Za uplynulý měsíc si v sedmi zápasech připsal čtyři góly a stejný počet asistencí.

Díky výkonům v Kontinentální lize si Rachůnek vysloužil nominaci do Utkání hvězd, které se uskuteční 10. ledna na Rudém náměstí v Moskva. Další úspěch prožil s Dynamem na Speglerově poháru, který na Silvestra především díky hattricku Petra Čajánka ruský tým vyhrál.

Nejlepším útočníkem KHL za prosinec se stal Danis Zaripov z Kazaně, jenž vede kanadské bodování soutěže před Janem Markem z Magnitogorsku. Hvězdou mezi nováčky byl vyhlášen útočník Alexandr Vasiljev z Čechova.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud