2. ledna 2009 • 15:57

Prusek slavil v lese

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslnivý i netradiční konec minulého roku prožil v český hokejový gólman Martin Prusek. Brankář Dinama Riga si výtečnými výkony vysloužil ocenění pro nejlepšího gólmana KHL za měsíc prosinec. Vánoce pak oslavil na klubovém pikniku v jednom z lesů na periferii lotyšské metropole.



Party hokejistů a fanoušků uprostřed lesa je v Rize údajně tradičním vánočním zvykem. Prusek ho zažil poprvé. "Nikdy jsem se s tím nesetkal, ale bylo to fajn. Hlavně pro děti. Každý z hráčů přinesl nějaké jídlo nebo maso, které se pak opéká na ohni. Nakonec přijel Santa Klaus na saních a rozdal dárky. Bylo to takový příjemný podvečer v zasněženém lese," řekl dnes ČTK Prusek.

Příjemné chvíle zažívá i na ledě. Vítkovický gólman, který do Rigy přišel před dvěma měsíci na hostování do konce sezony, je pilířem současných úspěchů jediného lotyšského klubu v KHL. Ke dvěma čistým kontům z předešlého krátkého působení ve Spartaku Moskva přidal v Rize už dalších pět: vychytal dokonce i Jágrův Omsk nebo silnou Kazaň.

"Víc než ty nuly mě těší, že vyhráváme a hrajeme dobře," podotkl Prusek. Hlavní díl svých individuálních úspěchů skromně připisuje spoluhráčům. "Musím pochválit hlavně kluky. Postupem času se v mužstvu vytvořila dobrá pohoda a my jsme začali hrát dobře v obraně. Nebyly dorážky z předbrankového prostoru, což je důležité. Kluci to dobře pokrývají," řekl Prusek.

Dinamo se momentálně unáší na vlně vítězství, vyhrálo už šestkrát po sobě. Prusek přitom do Rigy odcházel smířen s tím, že jeho celek vyznává především ofenzivu. "Určitě jsem nikoho nemusel přeškolovat," usmál se gólman. "Naopak musím uznat, že celé mužstvo hraje dozadu velmi zodpovědně. Navíc hráči vidí, že to funguje, a že se tak dá vyhrávat."

Sedm vychytaných nul udělalo z českého gólmana lídra statistik v celé soutěži. I proto ho zástupci KHL vyhlásili nejlepším brankářem prosince. "Je to příjemné, každé ocenění udělá člověku radost. Ale jak říkám, hlavní je, že jsme v prosinci uhráli hodně bodů a posunuli jsme se nahoru," dodal Prusek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud