10. ledna 2009 • 09:09

Jágr: Jestli do NHL, tak jako tučňák

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr v nejbližší době návrat do NHL neplánuje, ale pokud by k němu mělo dojít, rád by se vrátil v dresu Pittsburghu Penguins, řekl český útočník v telefonickém rozhovoru pro TheHockeyNews.com.



"Kdyby Mario Lemieux zavolal a řekl mi, že chce, abych za ně hrál, asi bych o tom hodně přemýšlel," říká šestatřicetiletá hvězda KHL.

Hlavní roli v jeho uvažování by v tom případě hrálo právě přátelství s bývalým spoluhráčem: "Šel bych tam za minimální plat. Udělal bych to pro něj, protože hlavně jemu a svým rodičům vděčím za to, co jsem v hokeji dokázal. Chtěl bych Mariovi ten dluh splatit," naznačuje Jágr.

Hvězdný útočník má v Avangardu Omsk dvouletou smlouvu na 14 milionů dolarů a odejít by tak teoreticky mohl až v roce 2010, kdy mu bude osmatřicet let. V současnosti ale kolují ve sportovním světě spekulace, že KHL byla tvrdě zasažena hospodářskou krizí. Polostátní energetický gigant Gazprom, jeden z hlavních partnerů ligy, totiž těžce trpí díky nedávným propadům ceny ropy. Některé kluby údajně nutí hráče přistoupit i na čtyřicetiprocentní snížení platu. "Abych řekl pravdu, nevím jak jsou na tom jiní hráči, ale náš tým rozhodně nemá žádné problémy," komentuje zprávy Jágr.

Ten je se 44 body ve 42 utkáních na šesté příčce kanadského bodování KHL, v poslední době se ale jeho Omsku moc nedařilo. Výsledkovou krizi už odnesl trenér Wayne Fleming, který do Ruska přišel na Jágrovu osobní přímluvu. Kanadský kouč byl odvolán po druhé třetině domácího zápasu s Čechovem za stavu 0:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud