21. května 2009 • 15:56

Jágra čeká cena gubernátora

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek bude v Omsku v rámci slavnostního večera zakončena předešlá sezona, Jaromír Jágr dostane cenu gubernátora pro nejlepšího hráče Avangardu. Sám útočník ale v Rusku bude chybět, pouze kvůli této společenské události do sibiřské metropole nepoletí.



„Jardu samozřejmě zvali, ale on se omluvil. Po mistrovství světa aktivně odpočívá,“ říká jeho agent Jaroslav Zídek.

Český útočník sice v KHL neúřadoval podle svých představ, i tak byl ale jednoznačně klíčovým mužem týmu. Především v play off jeho forma kulminovala a byl hlavním strůjcem omského „zázraku“.

Klub v prvním kole vyřadil Ufu, obhájce titulu, ve druhém byl blizoučko k tomu, aby skolil i Kazaň, pozdějšího vítěze KHL! Od postupu Omsk dělilo jenom patnáct sekund.

„Scházelo opravdu málo,“ vzpomínal český útočník, který v základní části v 55 zápasech získal 53 bodů (25+28) a v play off v devíti utkáních přidal dalších devět (4+5).

LETNÍ AKCE JÁGR TEAMU
5. a 6. června Czech Open v Prostějově tenis a golf
27. června Véska u Olomouce tenis a golf
3. července Máchovo jezero beachvolejbal
16. až 22. srpna Prostějov soustředění na ledě

Na konci sezony se v Rusku začalo spekulovat o tom, že v příštím ročníku už v Omsku kvůli výrazným škrtům v rozpočtu působit nebude.

Ovšem to se nepotvrdilo, sám Jágr navíc jednoznačně prohlásil: „Nikam neutíkám, kontrakt chci každopádně dodržet.“

Případný návrat do NHL, který nevyloučil, tedy přichází v úvahu až po nadcházející sezoně v Omsku. „Rozhodně nehrozí, že bych šel jinam dřív,“ vykládal během světového šampionátu ve Švýcarsku.

Na něm mužstvo vypadlo ve čtvrtfinále a právě Jágr vzal porážku na sebe. „Zklamal jsem,“ říkal. Po šampionátu si potřeboval hlavně psychicky odpočinout, přijít na jiné myšlenky.

Teď už se pomalu vrací do tréninkového tempa. „Nazval bych to aktivním relaxem, hodně hraje tenis,“ vysvětluje jeden z jeho blízkých spolupracovníků. Za pár dní už se pustí do ostré individuální přípravy, s Omskem stejně jako ostatní hráči začne trénovat koncem července.

A není vyloučené, že soustředění Avangardu bude v některé z evropských zemí, takže by nemusel cestovat vat rovnou na Sibiř. „O místě soustředění se stále rozhoduje,“ říká Zídek.

Během léta se fenomenální Česku útočník rovněž představí v Česku při tradičních akcích Jágr Teamu. Zahraje si raje mimo jiné tenis nebo beachvolejbal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud