22. května 2009 • 12:47

Pálffyho chce Petrohrad

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Žigmund Pálffy by mohl před novou sezonou opustit Skalici a zamířit do Kontinentální hokejové ligy. Podle informací deníku Šport po něm nejvíce touží Petrohrad. Sám Pálffy se přestupu nebrání a zvažuje ho.



Definitivně se však sedmatřicetiletý rodák ze Skalice ještě nerozhodl. "Oslovil mě prezident Petrohradu Alexandr Medveděv, který je i šéfem KHL. Přiznávám, že účinkování v této soutěži v příštím ročníku mě láká. Petrohrad je krásné město, soutěž mimořádně kvalitní. Nevylučuji žádnou alternativu mého dalšího působení," řekl Športu Pálffy.

Nejvýraznější postava uplynulé sezony slovenské extraligy, v níž Pálffy dovedl Skalici až k překvapivé finálové účasti, se však ještě chystá vše osobně probrat s viceprezidentem klubu a zároveň primátorem města Stanislavem Chovancem.
Pálffy si dobře uvědomuje, že může jít o jeho poslední šanci hrát v některé ze špičkových světových soutěží. Naposledy působil v NHL v sezoně 2005/06 v Pittsburghu.

"Jsem člověk, který rád zkouší nové věci. Navíc, věk nezastavíš. Nedávno mi bylo 37 let a vím, že donekonečna hrát nebudu. Proto bych si to ještě rád vyzkoušel v mnohem silnější konkurenci. Už v minulé sezoně mě kontaktovalo několik ruských klubů, ale zájem funkcionářů z města na Něvě byl nepochybně nejvýraznější," připustil.

Za uplynulou sezonu včetně play off nasbíral Pálffy v 70 utkáních 126 bodů za rekordních 64 branek a 62 asistencí. Jako první v historii překonal ve slovenské extralize hranici sta bodů.

Už loni dosáhl 99 bodů za 37 branek a 62 asistencí a překonal Pavla Demitru, jenž při výluce v NHL v sezoně 2004/05 nasbíral také 99 bodů za 32 tref a 67 přihrávek. Pálffy byl nejen nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem, ale vyhrál také hodnocení plus/minus bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud