5. května 2010 • 15:38

Jandač do KHL. V Kyjevě má trénovat i Čechy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Josef Jandač povede v příští sezoně hokejisty Budivelniku Kyjev. Současný asistent reprezentačního kouče je na spolupráci s nováčkem Kontinentální ligy domluvený, smlouvu by však měl podepsat až po mistrovství světa.



O Jandačově příchodu do Kyjeva informuje ruský tisk, jednání potvrdili sám kouč i agent Robert Spálenka, který se na kontraktu podílí. "Jsme domluvení na dvouleté smlouvě, ale zatím ještě není nic podepsané. K tomu by mělo dojít snad v červnu," citoval Jandače server iDnes.cz.

Kyjev sice ještě nebyl potvrzen jakožto oficiální nový člen KHL, ale prezident soutěže Alexandr Medvěděv uvedl, že je to prakticky jisté. Jandač se díky nabídce z Ukrajiny v minulých týdnech vzdal i možnosti ucházet se o post hlavního trenéra národního týmu pro nadcházející sezonu, kterým se nakonec stal favorizovaný Alois Hadamczik.

Jandač už se podílí i na složení týmu. "Z větší části je všechno na manažerovi, který dlouho pracoval v Magnitogorsku," uvedl Jandač, který by měl v mužstvu trémovat čtyři české hráče. "Pak by tam měly být dvě pětky Rusů a zhruba pět až sedm hráčů z ukrajinské reprezentace," dodal Jandač, jenž se už pilně věnuje studiu ruštiny.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud