26. července 2010 • 14:14

Slovenský svaz o KHL v Popradu nerozhodl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský svaz ledního hokeje na dnešním mimořádném zasedání výkonného výboru v Bratislavě nerozhodl o žádosti klubu HC Lev, který chce hrát zápasy Kontinentální ligy v Popradu. Vynesení verdiktu odložil na 18. srpna, přičemž KHL začne o pouhé tři týdny později 8. září.



Slovenský svaz uvedl, že nemohl zaujmout kvalifikované stanovisko, protože nebyly splněny všechny legislativní náležitosti.

Podle svazu společnost HC Lev Hradec Králové do dneška nepředložila dokumenty o splnění podmínek, na kterých se usnesl výkonný výbor SZLH 25. června. "Vyplývaly mimo jiné z legislativních norem IIHF a byl jimi podmíněný souhlas výkonného výboru SZLH s účinkováním klubu v Kontinentální hokejové lize na území Slovenska. Společnost HC Lev Hradec Králové o nutnosti splnění těchto podmínek byla seznámena dopisem SZLH ze dne 25. června," stojí v prohlášení na webu slovenského svazu.

Výkonný výbor SZLH nyní nastínil klubu podmínky, které musí splnit k tomu, aby mohl rozhodnout, zda s působením týmu na Slovensku bude či nebude souhlasit. Zároveň rozhodl, že nesplňuje podmínky, aby byl přijat za řádného člena SZLH. HC Lev musí do 10. srpna předložit potvrzení o členství v Ruské hokejové federaci, dále žádost Ruské hokejové federace o souhlas SZLH odehrát zápasy KHL v sezoně 2010/11 na Slovensku a potvrzení o splnění obchodních podmínek a závazků vůči klubům slovenské extraligy a HK Poprad. "SZLH 18. srpna vydá konečné stanovisko k celé záležitosti na svém pravidelném zasedání," píše se ve stanovisku.

Slovenský svaz měl k dispozici kladné vyjádření klubů slovenské extraligy, které ale bral jen jako poradní hlas. Po jednání společnosti Pro-Hokej, která řídí slovenskou nejvyšší soutěž, od nich v pátek HC Lev dostal souhlas výhradně na sezonu 2010/11 za předpokladu, že nováček KHL zaplatí sjednané finanční vyrovnání.



Navíc bylo podmínkou i pro Pro-Hokej právě splnění legislativních záležitostí - oficiální žádost o působení HC Lev v Popradu od Ruské hokejové federace na SZLH a vyřešení registrace HC Lev, který není členem žádné národní federace. V červnu nedal povolení k působení HC Lev v KHL v Hradci Králové Český svaz ledního hokeje a klub začal hledat útočiště na Slovensku.

"Mnohé z administrativních kroků jsou vyřešeny a dokumenty byly odeslány na Slovenský svaz ledního hokeje," tvrdil v neděli ČTK mluvčí HC Lev Zdeněk Šesták. Klub už v Popradu startuje přípravu na sezonu, i když stále tají jména trenérů i hráčů, kteří se do ní zapojí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud