26. července 2010 • 19:15

Poprad trénuje na KHL. V utajení před veřejností

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

V utajení před médii začal přípravu na svou premiéru v Kontinentální hokejové lize HC Lev v Popradu. Pod Tatrami se objevil trenér Miloslav Hořava s asi patnáctkou hráčů, mezi nimiž byl například útočník Jaroslav Bednář.



Nově vzniklý klub, který po nesouhlasu Českého svazu ledního hokeje s působením v Hradci Králové našel útočiště na Slovensku, ale stále nemá povolení hrát KHL od slovenského svazu.

K prvnímu tréninku nastoupil HC Lev údajně už v neděli, druhý měl na programu dnes odpoledne. Klub oficiálně mlčí o tom, kdo se s týmem připravuje, ale k vidění byli například Bednář, Josef Melichar, Libor Pivko, Miloslav Hořava mladší, Lukáš Poživil, Patrik Valčák nebo Slovák Róbert Petrovický.

Všechny detaily přípravy i účastníci soustředění přípravy zůstaly před médii utajené. Nevyjádřili se k nim zástupci klubu ani hokejisté, kteří se na trénink přesouvali z nedalekého hotelu.



"Máme klauzuli, podle které se nemůžeme k ničemu vyjadřovat. Visí to i na nástěnce," řekl novinářům jeden hráčů, který se nepřál být jmenován. Rozhovor odmítl poskytnout i Bednář, Hořava mladší či sportovní manažer Otakar Janecký.

Klub se chystal prolomit mlčení a zpřístupnit trénink k fotografování v úterý v případě, že získá od slovenského svazu souhlas k působení v Popradu. Jenže svaz o kauze dnes nerozhodl a stane se tak pravděpodobně až 18. srpna na pravidelném jednání výkonného výboru. Mlčení ze strany HC Lev tak bude zřejmě trvat delší dobu.

Otázkou je, jak toto rozhodnutí ovlivní plány HC Lev. Dnes měli hokejisté dopoledne dobrovolný trénink, led měli rezervovaný na dvě hodiny i odpoledne.

"Připravili jsme pro ně led, upravili jsme tréninkové časy a čekáme, že začnou naplno," řekl jeden z ledařů popradské hokejové haly, jež má kapacitu 4800 lidí. Podle rozpisu má první zápas KHL hostit v pondělí 21. září.

Prvním domácím sokem Lva má být další nováček Jurga Chanty Mansijsk a hned o dva dny později zavítá do Popradu podle rozpisu Omsk s Jaromírem Jágrem.

Soutěž začne 8. září, HC Lev má naplánovanou premiéru v soutěži o dva dny později v Kazani. Pak se má představit postupně v Nižněkamsku, Jekatěrinburgu a v Moskvě proti Dynamu. Vedení KHL rozpis zveřejnilo ve středu, od té doby se však situace kolem startu HC Lev v Popradu nevyjasnila.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud