12. října 2010 • 18:01

Škoula s Blaťákem zajistili svým týmům výhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Omsku a Ufy si v dnešních utkáních KHL připsali vítězství díky českým obráncům. Rozhodující gól omského Avangardu na ledě Magnitogorsku vstřelil v závěru Martin Škoula, mistr světa z Německa Miroslav Blaťák zase zajistil týmu Salavat Julajev v prodloužení výhru nad Astanou.



Vítěz Stanley Cupu z roku 2001 s Coloradem Škoula dnes zaznamenal po přihrávkách Romana Červenky a Jaromíra Jágra první gól v KHL.

Třicetiletý obránce stanovil konečné skóre zápasu 4:3 v čase 56:21, zhruba půl minuty poté, co Metallurg v přesilovce při Jágrově vyloučení vyrovnal.Mezi střelce se v první třetině zapsal také Červenka a potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži.

Král minulé extraligové sezony má na kontě 16 bodů (8+8) z 13 zápasů a posunul se už na třetí místo bodování KHL.Jeho spoluhráč ze zlatého týmu z Německa Blaťák skóroval podruhé v ročníku a zajistil tak Ufě dva body za výhru 5:4 v prodloužení nad Astanou.

Bývalý zlínský zadák překonal kanadského gólmana Jeffa Glasse 78 sekund před koncem nastavení.

Do statistik se v tomto zápase zapsali i další letošní mistři světa - na straně vítězů si připsal asistenci Jakub Klepiš, na jeden z gólů Barysu nahrál Lukáši Kašparovi jeho kolega z reprezentačního útoku Jiří Novotný.

Hokejisté Chabarovsku dokázali otočit téměř ztracený zápas proti Jekatěrinburgu. Na vlastním ledě už prohrávali v polovině zápasu 0:4, v rozmezí 34. a 45. minuty však pěti brankami získali vedení i tři body na svou stranu. Dvěma góly se o to zasloužil Kanaďan Stephen Dixon.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Jekatěrinburg 5:4,
Novokuzněck - Nižněkamsk 2:3 po sam. nájezdech,
Novosibirsk - Kazaň 2:3 v prodl.,
Čeljabinsk - Chanty Mansijsk 1:3,
Magnitogorsk - Omsk 3:4 (za hosty Červenka a Škoula oba 1+1, Jágr 0+1), Ufa - Barys Astana 5:4 v prodl. (Blaťák 1+0, Klepiš 0+1 - Kašpar 1+0, Novotný 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud