19. října 2010 • 15:49

Irgla a spol. okradl taxikář, vzal si i kalhoty

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbyněk Irgl a jeho tři spoluhráči z Atalantu Mytišči poznali odvrácenou tvář života na východě. Při cestě z utkání je v Moskvě okradl taxikář, který hokejistům pláchl i s věcmi od benzinové pumpy. Když policie vykutáleného zloděje dopadla, měl na sobě kalhoty Milana Bartoviče. Většinu ostatních odcizených věcí stačil rozprodat nebo rozdat.



Hokejisté jsou v Rusku zvyklí na ledacos. Mraky cestování, krutá zima, nevyzpytatelné jídlo, všelijaká kvalita lékařské péče. A také vysoká kriminalita, kterou je Moskva nechvalně proslulá. To na vlastní kůži poznal i český útočník Zbyněk Irgl.

Hráči Atlanty se zrovna vraceli z utkání z lotyšské Rigy. Svěřenci Miloše Říhy přistáli na letišti v Moskvě, odkud pokračovali autobusem do Mytišči. Irgl spolu s Milanem Bartovičem a dalšími dvěma hokejisty bydlí v Moskvě, takže se od týmu oddělili a domů pokračovali taxíkem.

Cestou zastavili u jedné z benzinek, kde si chtěli nakoupit pití. Než se vrátili k autu, jejich taxík byl i s jejich věcmi fuč!



"Skupinka hráčů Atlantu byla okradena u benzinové pumpy. Její ostraha hned vyhodnotila záznam z televizní kamery, na němž byl řidič identifikován. Stejně tak vozidlo," potvrdil celou situaci na stránkách hokej.cz hokejový agent Vladimír Vůjtek.

Policie okamžitě po nahlášení trestného činu začala pátrat po pachateli i vozidle. "Řidíč byl později zadržen v Lobně na předměstí Moskvy. Jednalo se o občana Moldávie, který jezdil s vozidlem taxi," píše server sovsport.ru.

Hráči byli pořádně naštvaní. Například Milan Bartovič měl v autě osobní počítač i další důležité věci. Přesto mohli být rádi, že se jim nic nestalo. V Moskvě se totiž stává, že pachatelé své oběti odvezou na kraj metropole, kde je okradou a často i fyzicky napadnou.

Zbyněk IrglFoto Pavel Mazáč SPORT

Policie pachatele nakonec dopadla. Když ho zadržela, měl na sobě kalhoty Milana Bartoviče.

Mimo nich u sebe neměl téměř nic. Většinu věcí podle informací ruského serveru stihl prodat nebo rozdat svým známým poblíž místa, kde ho policisté objevili.


Po výslechu řidiče policie naštěstí některé z ukradených věcí našla a vrátila majitelům.

"Ale nevím, jestli Milan Bartovič, Zbyněk Irgl a další kluci mají skutečně všechno. Když jsme spolu hovořili, ještě případ nebyl uzavřen. Pokud vím, policii hodně pomohl záznam kamer u pumpy. Pak šli v podstatě najisto," řekl Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud