9. října 2018 • 20:38

Třinec a Mountfield HK v LM padli a nepostoupí, Plzeň slaví pátou výhru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Nepříliš povedený den mají za sebou české kluby v hokejové Lize mistrů. Třinec si trápení v extralize přenesl i na mezinárodní scénu, doma ztratil zápas proti norskému Storhamaru a po prohře 2:3 už nemá šanci na postup ze základní skupiny E. O možnost zahrát si play off přišel i Mountfield HK, který v dost okleštěné sestavě prohrál na ledě Kärpätu Oulu 2:3. Jedinou pozitivní zprávou je tak výhra Plzně, která už s jistotou postupu neztratila bod ani v pátém zápase skupiny. Na výhře 6:4 nad Banskou Bystricou se čtyřmi body (2+2) podílel útočník David Stach.



Mountfield HK padl ve Finsku

Hradec Králové na ledě úřadujícího finského mistra vedl. Po 45 vteřinách druhé třetiny se v přesilové hře před brankářem Veinim Vehviläinenem prosadil Daniel Rákos, ale do poloviny zápasu Kärpät stav otočil. Ve 24. minutě vyrovnal slovenský útočník Michal Krištof a potom zužitkoval přihrávku Villeho Leskinena Nicklas Lasu.

Ve 34. minutě smazal ztrátu po průniku po levé straně Matej Paulovič, ale 23 sekund před koncem druhé části v přesilové hře pěti proti třem rozhodl Rasmus Kupari. Oulu, v jehož sestavě nechyběl český útočník Radek Koblížek, si zajistilo účast v play off.

Góly

Domácí: 23:16. Krištof, 28:56. Lasu, 39:37. Kupari

Hosté: 20:45. Rákos, 33:30. Paulovič

Sestavy

Domácí: Vehviläinen (Rynnäs) – Ohtamaa, Heshka, Kivihalme, Hakanpää, Kukkonen, Niemelä, Mäkelä – Krištof, Lasu, Leskinen – Pyörälä, Kupari, Heponiemi – Lindsten, Metsävainio, Koblížek – Karvinen, Ikonen, Sailio.

Hosté: Pavelka (Sajdl) – Linhart, Zámorský, Rosandić, Piché, Nedomlel, F. Pavlík, Havránek – Rákos, Kukumberg, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Vopelka – Mašín, Sklenář, Bezúch – Muška, Miškář.

Rozhodčí

Öhlund (SWE), Vikman – Orava, Koskela (všichni FIN)

Stadion

Oulun Energia Areena


Třinec už nemůže postoupit

Ocelářům se vrátil po dvouzápasové pauze v extralize lotyšský útočník Roberts Bukarts a podílel se na obou gólech svého týmu. Do vedení se ale dostal už ve třetí minutě Storhamar. Victor Svensson našel zadovkou od zadního mantinelu volného Robina Dahlströma, který nedal přesnou střelou Peteru Hamerlíkovi šanci.

Ve 23. minutě zakončil rychlou kombinaci po přihrávkách Bukartse a bratra Michala Ondřej Kovařčík a vyrovnal. Obrat dokonali Oceláři v 37. minutě v přesilové hře pěti proti třem, v které po Bukartsově ideální přihrávce usměrnil puk za švédského gólmana Oskara Östlunda Tomáš Marcinko.

Jenže Oceláři vedení neudrželi a po obratu soupeře utrpěli čtvrtou prohru z pěti utkání v letošním ročníku. Ve 46. minutě vyrovnal trefou z mezikruží Eirik Salsten a v čase 58:39 si přihrávku Patricka Thoresena srazil nešťastně bruslí do vlastní branky Martin Gernát. Storhamar si stále ještě drží šanci na osmifinále.

Góly

Domácí: 22:20. O. Kovařčík, 36:08. Marcinko

Hosté: 02:42. Dahlstrøm, 45:37. Salsten, 58:39. P. Thoresen

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Daneček) – M. Doudera (A), Gernát, D. Musil, Galvinš, Kovář, Matyáš, Bartko – Chmielewski (TS), Marcinko (A), Rudovský – Adamský (C), Cienciala, Svačina – Bukarts, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Christov, Hladonik, Hrňa – Przybyla.

Hosté: Östlund (Strand) – Løkken Østli, Hesbråten, Irving, Bull, Ass-Eng Mikkelsen, Johansson (TS), Edvardsen, Vold Engerbråten – Dahlstrøm, Svensson, P. Thoresen (C) – Salsten, Fogström, Rønnild – Zettergren (A), Larrivée (A), Jensen – S. Thoresen, Martinsen, Dokken.

Rozhodčí

Jarec (BLR), Jeřábek – Lederer, Lhotský (všichni CZE)

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)


Plzeň slaví pátou výhru

Hokejisté Plzně už s jistotou prvenství ve skupině H a účasti v listopadovém osmifinále porazili v Lize mistrů doma Banskou Bystrici 6:4 a naplno bodovali i v pátém utkání. Čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí k tomu přispěl útočník David Stach.

Od 17:30 hraje ve skupině E Třinec s norským Storhamarem a od 18:00 ve skupině F Hradec Králové na ledě Kärpätu Oulu.

Plzeň si zajistila účast v play off už před měsícem díky výhře 3:2 v Luganu. Do dnešního zápasu vstoupil lépe slovenský šampion, který před utkáním uzavíral tabulku se třemi body, ale stále měl naději na postup ze druhého místa.

Plzeňští hokejisté se radují ze vstřeleného gólu v utkání Ligy mistrů proti Banské Bystrici, který vystřelil David Stach (vpravo)
Plzeňští hokejisté se radují ze vstřeleného gólu v utkání Ligy mistrů proti Banské Bystrici, který vystřelil David Stach (vpravo)

Ve třetí minutě překonal Dmitrije Milčakova tečí Róbert Varga, ale vzápětí vyrovnal v přesilové hře střelou z pravého kruhu Stach. V polovině úvodní třetiny si našel Stach šikovně opět ideální střeleckou pozici mezi kruhy a otočil stav.

Ve 13. minutě zvýšil na 3:1 obránce Lukáš Kaňák a před polovinou utkání získal Indiánům už tříbrankový náskok Jakub Pour. Hned vzápětí v přesilové hře zkorigoval stav explzeňský útočník Ján Sýkora.

Ve 44. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Gilbert Gabor. V polovině třetí třetiny upravil na 5:3 v přesilové hře po Stachově přihrávce Petr Kodýtek. V 53. minutě opět udeřil soupeř díky Tomáši Törökovi, ale za čtyři minuty pečetil výsledek Jaroslav Kracík.

Góly

Domácí: 04:57. Stach, 09:13. Stach, 12:44. Kaňák, 27:42. Pour, 49:52. Kodýtek, 56:39. Kracík

Hosté: 02:15. Varga, 30:59. Sýkora, 45:13. Gabor, 52:59. Török

Sestavy

Domácí: Milčakov (Kolář) – Allen, Kaňák, Pulpán (A), Jones, Kvasnička, Vráblík – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kracík (C), Němec – Stach (A), Preisinger, Kantner – J. Roubal, Pour.

Hosté: Baroš (Williams) – Ďatelinka (C), Kubka, Miller, Kupec, Mihalik (A), Košecký, Petrinec – Török, Češík (A) Kabáč – Sýkora, Tamáši, Asselin – Gabor, Varga, Giľák – Sarváš, Bodnár.

Rozhodčí

Wannersted, Hejduk – Brejcha, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3196 diváků

Další úterní výsledky Ligy mistrů:

Skupina A:
Frölunda - Aalborg 6:0,
Curych - Vídeň 7:4.

Skupina B:
TPS Turku - Junosť Minsk 3:1,
EHC Mnichov - Malmö 3:2.

Skupina C:
IFK Helsinky - Skelleftea 1:5.

Skupina E:
Djurgaarden - Tappara Tampere 3:5.

Skupina G:
Växjö - Cardiff 3:1 (za domácí R. Horák 0+1).

Skupina H:
Lugano - JYP Jyväskylä 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud